Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Största avtalet hittills när Auranest samarbetar med Kommunal

Lundaföretaget Auranest sluter avtal med Kommunal, det största avtalet för bolaget så här långt. Nu väntar investeringsrunda för att finansiera kommande internationell expansion.

Philip Stankovski, Frode Thorsén och Alexander Liljengård - Lundabolaget Auranests grundare.
IT-bolaget Auranest i Lund har skrivit ett nytt samarbetsavtal med fackförbundet Kommunal. Avtalet innebär att Kommunal under hösten lanserar bolagets jobbsökartjänst för sina medlemmar – till en början som ett pilotprojekt i Skåne men i förlängningen till förbundets samtliga drygt en halv miljon medlemmar.
– Det är vår absolut största kund hittills, säger Frode Thorsén, operativ chef på Auranest.
Auranest har utvecklat en tjänst som hjälper till att skapa, uppdatera och upprätthålla användarkonton på flera rekryterings- och jobbsajter samtidigt. Tjänsten eliminerar administration som att fylla i långa formulär och registrera användarkonton för den jobbsökande och sparar på så vis mycket tid.
Enskilda användare kan abonnera på Auranests tjänst mot en månadsavgift. Men bolaget växer främst genom samarbeten där organisationer, som Kommunal eller Lärarnas Riksförbund, står för notan för att erbjuda tjänsten till sina medlemmar.
Till hösten planerar Auranest en nyemission för att finansiera en kommande internationell expansion.
Huvudägare är de tre grundarna Frode Thorsén, Philip Stankovski och Alexander Liljengård. Anställda och styrelsemedlemmar har mindre poster. Den största externa ägaren är Bonnier News följt av finansmannen Peter Nilsson.
– Vi är på god väg att bli helt kundfinansierade. Investeringsrundan gör vi med tanke på expansionen och vi letar efter rätt partners att göra det med. Vi siktar på att bredda ägandet, säger Frode Thorsén.
Auranest kom på i våras på 7:e plats när 8till5 utsåg Årets skånska startup 2016.
Gå till toppen