Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dinosaurier och konst färgade parken rosa

En koja att gömma sig i, en konstig dinosaurie eller kanske bara störst. Ambitionerna var lika varierande som formerna på skapelserna när stadsparken skulle färgas rosa.

Haniel Simon och Ismail Wallsten El-Tahan använde de rosa byggklossarna till ett stort byggprojekt. "Det blev en väldigt konstig dinosaurie och vi är inte klara ännu", säger Ismail.Bild: Sandra Henningsson
Konceptet "Bloom" uppfanns av två konstnärer till OS i London för att skapa en kreativ bygglek i stadsmiljö. Möjligheterna till olika sorters former är nästan oändliga. Även om det ibland mest blir oformligt.
– Vi skulle bygga en koja och ja, jag vet inte, det är nog en koja nu men inte så som vi trodde från början, säger Gilbert Ambrazaitis och skrattar.
Tillsammans med frun Katja Ambrazaitis tittar han på när treåriga sonen Louis tar ett skutt in i kojan och sexåriga dottern Paula fortsätter att bygga på familjens skapelse.
En koja var önskemålet från barnen Paula och Louis Ambrazaitis. Pappa Gilbert och mamma Katja hjälpte till att bygga.Bild: Sandra Henningsson
– Det är egentligen lätt, fast när bitarna sitter ihop så är de jättesvåra att få isär, säger sexåringen.
Elinor Alfredsson håller i lekarna på Sommarlund tillsammans med Sten Åstrand. Hon imponeras av barnens ohämmade symmetriska sinne som gör att de får ihop även de mest svårformade kreationerna.
– Om jag själv provat? Självklart, det är ju jätteroligt! Fast barnen lyckas oftast bättre, säger hon.
Mitt i den rosa röran av snirkliga byggen står Dalilah Wallsten El-Tahan. Hon startade byggprojektet med sina två bröder men sedan har nya byggkompisar tillkommit.
– Akta så det inte blir för tungt där uppe, då kanske det trillar ihop, säger hon fundersamt till tre killar som håller på att bygga till med en lång rosa skena.
Dalilah Wallsten El-Tahan fortsätter försiktigt på det stora byggprojektet så att det inte riskerar falla ihop.Bild: Sandra Henningsson
Hennes bror Ismail Wallsten El-Tahan berättar om deras skapelse.
– Det började med en helt vanlig dinosaurie. Men sedan byggde vi ihop den med två krabbor som ändå var misslyckade. Efter det kopplade vi ihop den med grannen som byggt en som var både krabba och bläckfisk. Så nu är den jättestor och den är T-rex, krabba och bläckfisk på samma gång. Det är inte så himla vanligt, säger han.
Strax intill har någon lämnat efter sig sitt projekt i en enda röra. Malik Wallsten El-Tahan tittar nöjt på högen med rosa byggmaterial och bedyrar att de nu kommer att bygga parkens största figur. Han undrar om de kanske får något pris då, men lillebror Ismail Wallsten El-Tahan får honom på andra tankar.
– Man får nog inget pris för sånt här, man bara bygger och ser vad det blir. Det är som konst, säger han.
Gå till toppen