Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Em-kval i bordtennis arrangeras i Höllviken

En landskamp mellan Sverige och Estland kommer i september att äga rum på Halörshallen i Höllviken. Det är första gången en landskamp i någon sport arrangeras på orten.

Birgitta Johansson på Ljunghusens motions- och idrottsförening.Bild: Privat
Birgitta Johansson sitter i styrelsen på Ljunghusens motions- och idrottsförening och arbetar med förberedelserna inför evenemanget.
För ungefär två månader sedan bestämdes det att matchen ska arrangeras i Höllviken den 27 september.
– Det är helt fantastiskt. Det kommer att vara fyra landskamper i Sverige och vi, en förhållandevis liten klubb, har fått en av dem. Vi har bokat in Halörshallen och ska ordna så att spelarna får boende och mat, säger Birgitta Johansson.
– Sen är det också viktigt att vi informerar om att det här händer.
Än så länge är det inte bestämt vem i svenska landslaget som spelar. Det är också oklart hur många estlänningar som kommer.
Nu försöker föreningen att få tag i sponsorer på grund av de höga kostnader som tävlingen medför.
– Detta är väldigt stort. Vi är en förening som är på gång och i våras hade vi vår första tävling. Det är nog därför som vi fått den här chansen. Då är det viktigt att göra det rätt och visa vad vi går för.
– Så vitt jag vet har det aldrig varit en landskamp i Höllviken i någon sport. Detta sätter Höllviken på pingiskartan, säger Birgitta Johansson.
Biljetter kommer bland annat att säljas via föreningens hemsida.
Gå till toppen