Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Malmöspelare möter världsstjärna

Fair Plays Cornelia Lister har haft några händelserika dagar. Först fick hon beskedet att hon fått ett wild card till Ericsson Open och sedan kom nästa bomb – i första matchen möter hon världstvåan Angelique Kerber.

Bild: LUDVIG THUNMAN
Cornelia Lister var på väg till Båstad för att signa in kvalturneringen när hon fick ett samtal från turneringsdirektören Nina Wennerström som berättade att hon fått ett wild card till huvudturneringen.
– Det kom som en jätteöverraskning. Jag är förvånad men det självklart jätteroligt att jag får den här chansen, säger Lister.
Hon tränade samtidigt som turneringen lottades och fick veta först efter träningspasset att hon dragit nitlotten – eller kanske vinstlotten – och möter förstaseedade världstvåan Angelique Kerber.
– Det ska bli jättekul att möta en världstvåa som vunnit en Grand Slam så jag ska bara in och köra. Det är en vanlig dag på jobbet för henne men helt nytt för mig. Det blir en ny erfarenhet att spela på centercourten med tv och publik så det ska bli riktigt kul.
Det är första gången som hon spelar huvudturneringen i singel i en WTA-turnering men hon har erfarenhet från kval som hon har spelat två gånger tidigare i Båstad. Någon taktik mot tyska världstvåan har hon ännu inte funderat på.
– Jag vet ju att hon är vänsterhänt och har några dagar till att träna så jag ska bygga upp en taktik.
Matchen kommer att spelas på tisdag eller onsdag och Lister är positiv inför mötet med tyskan på centercourten.
– Nu när jag möter Kerber kanske det kommer lite mer folk och kollar, säger hon.
I dubbelturneringen bildar Lister par med lettiskan Anastasija Sevastova. Det är förta gången som de spelar tillsammans och i den första omgången ställs de mot det oseedade rumänsk-polska paret Andreea Mitu och Alicja Rosolska.
– Det är som vanligt för mig jag spelar alltid med nya partners så det är inget konstigt. Jag vet inte vilka de är som vi möter faktiskt.
Målsättningen för veckan är glasklar.
– Jag ska vara kvar till på söndag, säger Lister.
Övriga svenskar i turneringen är Susanne Celik, Rebecca Peterson och Johanna Larsson. De två sistnämnda möter varandra i den första matchen och för Susanne Celik väntar slovakiskan Anna Karolina Schmiedlova.
Gå till toppen