Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Skottlossning på tre olika platser i Malmö

Polisen spärrade av Jägersrovägen, Ligustergatan och Duvhöksgatan i Malmö efter larm om skottlossning på samtliga platser inom loppet av en halvtimme innan midnatt. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord.

Polisen markerade ut platser innanför avspärrningar där det låg tomhylsor.Bild: Patrick Persson
– Vi har skottlossning som har ägt rum på tre olika adresser i Jägersroområdet som vi håller på att arbeta med, säger Peter Martin, vakthavande befäl på polisens ledningscentral.
Flera larmsamtal ska ha kommit in från privatpersoner. De första samtalen kom in 23.05 om skottlossning på Duvhöksgatan. Tio minuter senare, i princip samtidigt vid 23.15 och 23.16 kom det nya larmsamtal om skottlossning på Ligustergatan och Jägersrovägen. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök.
– Vi har ingen gripen, ingen skadad och ingen misstänkt. Men händelsen rubriceras som försök till mord.
Vid åttatiden på tisdagsmorgonen finns fortfarande ingen gripen eller misstänkt för skottlossningarna.
– Vi håller på att reda ut vad det finns för koppling mellan adresserna. Men det finns en stor sannolikhet att de har med varandra att göra, säger Peter Martin.
Enligt Sydsvenskans fotograf på plats finns minst ett synligt skotthål på en fastighet på Jägersrovägen och poliser arbetade under natten med att markera ut tomhylsor som låg på marken. Avspärrningen på Jägersrovägen gjordes väster om Inre Ringvägen. Polisen bekräftar även senare att man gjort tekniska fynd.
– Teknikerna får sammanställa allting men det har lokaliserats tomhylsor och skador på byggnader och dess fasader har kunnat konstateras. Vad det rör sig om för vapen kan jag inte svara på, säger Peter Martin.
Polisavspärrningar på Ligustergatan.Bild: Patrick Persson
På Ligustergatan, några kvarter norrut, gjorde polisen en större avspärrning och det går på platsen inte att se var skottlossningen ska ha inträffat.
Tydliga kulhul syns i en fönsterruta intill en lägenhet på Duvhöksgatan.Bild: Patrick Persson
Den sista platsen som har spärrats av - Duvhöksgatan - ligger på Söderkulla, någon kilometer sydväst om de andra två platserna.
Där syns tre tydliga kulhål i en fönsterruta på andra våningen i ett lägenhetshus.
– Det är stor sannolikhet att de här händelserna har med varandra att göra, men vi vet än så länge bara att de har skett väldigt tätt inpå varandra, säger Peter Martin på polisen.
Polisen sökte under natten mot tisdagen vittnen från samtliga tre platser där skottlossningarna har ägt rum. En rad personer har enligt polisen förhörts ute på de olika adresserna.
Enligt TT finns det även uppgifter om olika bilar som har lämnat platserna, och som polisen nu söker.
– Vi har fått in rätt så många vittnesuppgifter då det skedde på en tidpunkt när många är hemma och fortfarnade är vakna.
Polisavspärrningar på Duvhöksgatan.Bild: Patrick Persson
Gå till toppen