Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Toppstudent hotas av utvisning

Han har studerat i Sverige i sex år. Med drygt en termin kvar av sin utbildning på LTH hotas Masoud Nouripayam nu av utvisning. Samtidigt råder stor brist på ingenjörer i Sverige.

Masoud Nouripayam blev tilldelad ett stipendium på 280 000 kronor som Lunds universitet investerar i högpresterande, internationella toppstudenter. Nu riskerar han att utvisas med bara en termin kvar. "Vad är poängen då?" undrar han. Hustrun Seyedehnaghmed Mahdipourtamali till höger i bild.Bild: Sandra Henningsson
Masoud Nouripayam kom till Sverige för att studera år 2010. Efter avklarad kandidatexamen från Blekinges tekniska högskola mottog han 280 000 kronor i ett stipendium som Lunds universitet delar ut till högpresterande internationella studenter, och inledde studier på mastersnivå i integrerad kretskonstruktion i Lund.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen