Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Da Silvas bjuder in till stor barnfest

För andra året på raken bjuder familjen Da Silva in till barnfest på Skomakaregatan. – Vi vill göra något roligt för Svedalas barn, samtidigt som vi samlar in pengar till sjuka barn, säger Josefine Da Silva.

Familjen Da Silva bjuder in till barnfest på Skomakaregatan på lördagen. Jonas och Josefine Da Silva med barnen Gry och Lykke hoppas kunna samla in mycket pengar till cancersjuka barn.
Tanken att fixa party för områdets barn startade med en enkel kombination: sommarlov och en stor lummig trädgård att ha festen i.
– Jag har tre barn själv och älskar att fixa barnkalas utomhus. Eftersom inget av mina barn fyller år på sommaren bestämde jag mig för att fixa en sommarfest istället, säger Josefine Da Silva.
– Det var så det började förra året. Jag fick idén och la ut evenemanget på Facebook. Det bara växte.
Förra året kom 50 barn och cirka 100 föräldrar och Josefine Da Silva räknar med att uppslutningen blir ännu större i år. Till festen idag har hon redan sålt ett sjuttiotal biljetter.
– Förra året hade vi en bössa och samlade in 1 500 kronor till Barncancerfonden. Med biljetterna vi redan sålt i år har vi fått ihop 3 500 kronor och vi kommer att samla in mer under festen.
Valet att skänka pengar till just Barncancerfonden var enkelt, menar Josefine Da Silva.
– Jag tror att det flesta föräldrar känner samma sak. Cancer är en mardröm som kan drabba vem som helst. Jag är tacksam för att mina barn är friska och kan hoppa och leka, och vill gärna göra något för andra.
För små festbesökare utlovas ponnyridning, hoppborg och fiskdamm. Den som känner för mer fartfyllda aktiviteter kan åka traktor med släp eller köra ett race i bollpoolen. Det kommer också att ordnas ett lotteri, och flera företagare i Svedala har gått in och sponsrar med priser.
– Barnfesten är en kul grej för oss vuxna också. Merparten föräldrar som kommer på festen är folk man inte känner sedan tidigare och många som träffades förra året har hållit kontakten sedan dess.
Gå till toppen