Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ericsson kraschade i regnigt kval

Störtregn störde kvalet inför Ungerns GP i formel 1. Marcus Ericsson tappade kontrollen över sin Sauber-bil och kraschade bort sina chanser. – Jag vill mest glömma den här dagen, sade svensken.

Marcus Ericsson förlorade kontrollen på sin Sauber på den regnvåta banan i Ungern.
Tidskvalet inför VM-deltävlingen i formel 1 på Hungaroring utanför Budapest avbröts flera gånger på grund av störtskurar. Förarna hade svårt att kontrollera sina bilar i vätan och flera av dem körde av banan. Marcus Ericsson var en av de första som halkade in i skyddsbarriären och tvingades avbryta jakten på snabba varvtider.
Kraschen var inte allvarlig och svensken klarade sig utan skador – men han tog stryk mentalt av misstaget.
– Jag får vattenplaning och snurrar av. Det är klart att det är svåra förhållanden men det är det för alla. Det är inte bra alls. Jag är väldigt besviken, sade Ericsson i TV10:s sändning.
Ericsson, som slutade på 20:e plats i det 22 bilar stora fältet, har därmed ett svårt utgångsläge på söndagen. Det blir inte bättre av att det är svårt att göra omkörningar på Hungaroring.
– Jag får starta där bak och se vad som händer, sade Ericsson.
Nico Rosberg drog nytta av att Fernando Alonso snurrade av i slutskedet av den tredje och sista kvalomgången och "snodde" startplatsen längst fram från Lewis Hamilton, stallkamraten i Mercedes.
TT
Gå till toppen