Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fjortonårig flicka våldtagen i Malmö

Den fjortonåriga flickan drogs in i buskarna av den okände mannen och ska sedan ha våldtagits. Nu vädjar polisen om vittnen till händelsen som rubriceras som grov våldtäkt.

Bild: Patrick Persson
Flickan kom gående i närheten av Husiegårds idrottsplats i Malmö vid 13-tiden på fredagen när en man dök upp.
– Han kommer ledande på sin cykel och stannar vid flickan. Han drar in henne i ett buskage och där fullbordar han en våldtäkt, säger Anders Kristersson, inre befäl vid Malmöpolisen.
Flickan gick hem till sina föräldrar och berättade vad som hade hänt. Händelsen är rubricerad som grov våldtäkt på grund av flickans unga ålder.
– Hon var helt förkrossad. Det gick inte att ha något ingående förhör under gårdagen, säger Anders Kristersson.
Flickan förhördes av polis under lördagseftermiddagen.
Under lördagen har polisen även genomfört en teknisk undersökning vid platsen, bland annat med hund som kan spåra sperma. Någon typ av fynd har gjorts men polisen vill inte gå in på vad det rör sig om innan man analyserat det.
Polisen uppmanar nu alla som har sett eller hört något att höra av sig. Våldtäkten ska ha inträffat mellan klockan 13 och 14 på fredagen i närheten av Husiegårds idrottsplats. Flickan har uppskattat att mannen ska vara runt 26 år.
– Jag reagerar starkt på det här. En flicka på 14 år ska kunna gå vid en idrottsplats utan att bli utsatt på detta sätt. Jag sätter in alla resurser på det här, säger Anders Kristensson till TT.
– Vi håller på med en inre spaning. Vi går tillbaka och kollar på liknande fall. Det har skett ett antal sådana tidigare, sen om det kan vara samma gärningsman går inte att säga i nuläget.
Gå till toppen