Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Han tar över restaurangen på Bjärreds saltsjöbad

Nu är det klart vem som ska ta över restaurangen på Bjärreds saltsjöbad. Martin Rosvall Hansson ser fram emot en ny utmaning och vill skapa en plats med familjär känsla som är öppen för alla.

Martin Rosvall Hansson ser fram emot att få göra restaurangen vid Bjärreds saltsjöbad till sin.Bild: Sara Martelius
Det var i våras som styrelsen för Bjärreds saltsjöbad bestämde sig för att undersöka om det fanns intresse bland krögare för att driva restaurangen vid badet. Intressenter välkomnades att skicka in koncept som styrelsen kunde utvärdera.
Tre krögare hörde av sig, däribland de som redan drivit restaurangen vid kallbadhuset i nästan tio år.
Men den vinnande lotten föll på Martin Rosvall Hansson, som även äger Flädie mat- och vingård.
– Jag fick reda på det runt midsommar, och det känns fantastiskt. Restaurangen är en pärla, en jättefin verksamhet med underbart läge. Kombinationen med bad och restaurang är häftig, säger han.
Först vid årsskiftet får han nyckeln till restaurangen, men redan nu har han börjat planera inför 2017.
– Jag är igång och planerar inför övertagandet. Det dröjde inte många timmar efter att jag fick beskedet innan jag började fundera på öppningen, rekrytering och annat. Det är en väldigt rolig process som jag varken vill eller kan vänta med.
Hur kommer du att sätta din prägel på restaurangen?
– Jag har naturligtvis tankar och idéer om hur jag vill driva verksamheten. Där är väldigt mycket som är bra redan idag, men sen finns det utrymme för några små förbättringar.
– Tanken som ska genomsyra verksamheten är fokus på maten och servicen, det familjära och närheten som ska göra det möjligt för många att besöka oss, säger Martin Rosvall Hansson.
Beslutet att byta krögare på saltsjöbadets restaurang har fått en del kritik. På sociala medier och via olika protestlistor har Bjärredsbor riktat kritik mot styrelsen för hur man har behandlat de som driver restaurangen idag.
Kerstin Gossé sitter i styrelsen och har tagit del av kritiken.
– Det är naturligtvis tråkigt om de nuvarande hyresgästerna är besvikna, men det här är ingen kritik mot dem. Anbudet som vi fick in från Martin Rosvall Hansson var det som bäst mötte våra kriterier om exempelvis utökade öppettider och därför valde vi honom, säger hon.
För att svara på de frågor kring krögarbytet som kan finnas bland saltsjöbadets medlemmar har styrelsen kallat till ett extra infomöte i augusti.
– Då kan vi i styrelsen bemöta kritiken direkt och förklara hur vi har tänkt. För oss och mig känns det här som ett bra beslut som både kan gagna föreningen och resten av Bjärred, säger Kerstin Gossé.
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen