Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Adrian Kolgjini: Det finns ingen värre känsla

Det var en grymt besviken Adrian Kolgjini efter att ha blivit tvåa i miljonloppet. – Det finns ingen värre känsla. Synd jag inte kunde bjuda hemmapubliken på seger, säger Adrian Kolgjini.

Bild: LUDVIG THUNMAN
Det såg länge upplagt ut för Adrian Kolgjini och Mosaique Face, men tvåhundra meter från mål tröttnade On Track Piraten med Johhny Takter och simsalabim kom luckan för Örjan Kihlström.
– Jag kände ju att loppet var mitt, men luckan kom som ett brev på posten för Örjan. Jag får hoppas att marginalerna är på min sida nästa gång, säger en nedslagen Adrian Kolgjini.
Och tillägger med det kolgjiniska temperamentet.
– Han har bara tur.
Hur ser du på spetsstriden?
– Den var hård, men min häst tänker så rätt så jag vågar trycka på och det gick bra, säger han och prisar Mosaique Face.
– Det var ett formbesked. Nu ska hästen vässas till Åbys stora pris.
Men förtreten över en andraplats är svår att smälta.
– Jag ville så gärna ta en stor skalp hemma i Malmö. Jag riktigt hörde hur publiken kallnade när Örjan tog sig förbi oss. Synd, jag är så besviken som man kan bli, säger Adrian Kolgjini.
Pappa Lutfi var där och tröstade.
– Han är bara 23 år och kör redan de stora loppen. Det är en dröm för honom bara att vara med och slåss. Med lite tur hade han vunnit både här och Stochampionatet i helgen, säger Lutfi Kolgjini.
Själv körde han Dante Boko, som placerade sig som fin fyra.
– Han hade bakspår och fick gå i tredjespår så han visade att han tillhör denna klassen.
Vad säger du om loppet?
Det blev som vi förväntat oss, att Mosaique Face skulle ha en rimlig chans att ta ledningen. Det såg bra ut länge, men Takters häst tröttnade för tidigt för oss. Så att Kihlström slog oss på speed är inget att säga om, säger Lutfi Kolgjini.
Gå till toppen