Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kyrka i Lund vill locka pokémonjägare

Det är inte bara Gud folk söker i kyrkan, utan även Pikachu, Eeve och Slowpoke eftersom kyrkor är vanliga pokéstops. Då byter Allhelgonakyrkan i Lund psalmerna mot pokémonmusik och bjuder på fika med "lures" och extra laddare.

Utanför Allhelgonakyrkan i Lund finns två så kallade "pokéstops" där Pokémon Go-spelare bland annat kan samla pokébollar.Bild: Anna Simonsson
Frågan är om Svenska kyrkan någonsin har haft så många besökare. Förmodligen inte, om man räknar dem som stannar till precis utanför och stirrar ner i sina telefoner.
– Vi brukar prata om att man ska vara där människorna är, men nu när de kommer till kyrkan i horder är det bara att öppna upp och säga "tjena, välkomna!", säger Martin Garlöv, presskontakt på Allhelgonakyrkans församling.
Under tisdagen, mellan klockan 10 och 17, kommer Allhelgonakyrkan i Lund att bjuda på fika, laddningsmöjligheter och så kallade lure-moduler som lockar extra många pokémon till pokéstops. En organist kommer dessutom att spela pokémonmusik på orgel under dagen.
– Vi försöker vara en del av samhället och hänga med, säger Adam Samuelsson som är församlingspedagog i Lunds Allhelgonaförsamling.
Han kommer vara på plats hela dagen, och hoppas på att det kommer många besökare.
Finns det någon hake, måste man bli medlem i kyrkan?
- Nej det finns det inte. Vi hoppas såklart alltid på att folk ska inse att Svenska kyrkan är något att ha. Men vi kommer inte aktivt försöka få någon att stanna. Det här är främst ett socialt event som vi har för att folk ska ha trevligt tillsammans.
Okej. Vilken level är du på, och vilken är din bästa pokémon?
– Level 18. En Hypno med drygt 1000 combat points.
Gå till toppen