Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Man skjuten efter bråk mellan flera personer inne på Rosengård Centrum

En man i 30-årsåldern blev skjuten inne på köpcentrets Rosengård Centrums södra del sent på tisdagseftermiddagen efter att han varit inblandad i ett bråk. Skadeläget är oklart, men klart är att mannen blev skjuten i benet. Den misstänkte gärningsmannen ska ha lämnat platsen till fots.

Bild: Patrick Persson
Polisen larmades 16.20 om att en person blivit skjuten på Rosengård Centrum. Han fördes med ambulans från platsen.
– Man skickar flertalet patruller och kan konstatera att en man blivit skjuten i benet på Rosengård centrum. Han förs till sjukhus med oklara skador. Platsen spärras av och man kommer genomföra teknisk undersökning, sa Johanna Persson, informatör vid polisens ledningscentral.
Polishund sökte efter spår av både gärningsman och vapen.
– Vapenhund söker i området och man håller på med informationsinhämtning från vittnen på platsen, sa Johanna Persson.
Ett bråk som ett flertal personer, inklusive den skadade mannen, var inblandade i ska ha föranlett skjutningen och den misstänkte gärningsmannen ska ha tagit sig till fots från platsen.
Läs också 22-åring anhållen för Rosengårdsskjutning
Under tisdagskvällen ville inte Johanna Persson kommentera om polisen hade några signalement på en misstänkt gärningsman.
Polisen släppte inledningsvis inte ut eller in personer från centret, och spärrade av för både bil- och gångtrafik i anslutning till köpcentret.
– Det är många som vill ta sig ut och vi vill ta det i sakta mak, sa Lotta Svensson, yttre polisbefäl på plats.
Hon hade ingen uppgift om vilken sorts vapen som använts vid skjutningen. Men polisen hade gott hopp om att hitta vittnen till händelsen, med tanke på att det skett inne i ett köpcentrum mitt på blanka dagen.
– Det är många på plats och vi hoppas på många vittnesmål, säger Johanna Persson.
En dryg timme efter skjutningen var fortfarande ingen gripen eller misstänkt. Händelsen rubriceras som mordförsök alternativ grov misshandel.Ett stort antal polispatruller var på plats i samband med insatsen. Vid 03.30 hade polisen fortfarande inte gripit någon misstänkt för brottet.
Polisens yttre befäl Lotta Svensson.Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen