Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Henrik Larsson: Zlatan kan ta United till toppen

Henrik Larsson tvivlar inte ett dugg på att sin gamle landslagskollega Zlatan Ibrahimovic ska lyckas i Manchester United. – Han kan ta United tillbaka dit där de hör hemma, till toppen, säger HIF-managern, som själv gjort succé i United.

Zlatan Ibrahimovic efter sista matchen i PSG. Nu väntar nya äventyr i Manchester United och på lördag kan det blir debut.Bild: DAVE WINTER
Henrik Larsson spelade i United 2007 och känner klubben väl. Med Zlatan var han radarpartner på topp i det svenska landslaget så Henke är som klippt och skuren att uttala sig om Zlatans potential att lyckas i den stenhårda Premier League.
– Zlatan är en gigant i Sverige. Han är nummer ett, säger Henrik.
HIF-tränaren uttalar sig i en intervju för manutd.com.
– Förhoppningsvis kan föra United tillbaka dit de hör hemma.
Henrik Larsson tror inte det blir problem för Zlatan i den hårda ligan.
– Han är vältränad och tar han om sin kropp så det blir inget problem, påpekar Henrik och fortsätter:
– Jag hoppas det går bra för United – de förtjänar det och Zlatan förtjänar det. Han är Sverige bäste fotbollsspelare genom tiderna och att han skrev på för United är glädjande.
Men Henrik Larsson påpekar också att det inte blir någon dans på rosor.
– Det är en stor utmaning. Det är en av världens bästa ligor, om inte den allra bästa. Det finns mängder med skickliga spelare så det gäller att prestera vecka efter vecka, men, som sagt, Zlatan är vältränad. Vad jag minns är att han alltid tränat väldigt hårt och det tror jag han fortsätter att göra. Annars kan inte spela på den nivå han gör.
Som tidningen tidigare berättat så pekar allt på att Zlatan gör debut med United nu på lördag i supermatchen mot Galatasaray i Göteborg.
United har också aviserat att stjärnor som Anthony Martial, Morgan Schneiderlin, Marouane Fellaini, Matteo Darmian och Bastian Schweinsteiger följer med till Göteborg.
Gå till toppen