Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Många lockades av lockbeten

Såväl människor som pokémonfigurer lockades till Allhelgonakyrkan under tisdagen, när församlingen placerade ut lockbeten, så kallade "lures" och bjöd på fika.

Adam Samuelsson är församlingspedagog i Allhelgonakyrkan och initiativtagare till tisdagens pokémonarrangemang.Bild: Ingemar D Kristiansen
– Det har varit ett jämt flöde hela dagen, vi är väldigt nöjda och tacksamma. Framförallt har det varit mycket barnfamiljer här, säger Adam Samuelsson, församlingspedagog som precis fyllt på några kannor med saft. Han uppskattar att det har varit mellan 30 och 50 besökare hela dagen.
Åttaåriga Freja Percy sitter i gräset med mamma och pappa Susanne och Örjan Percy, och jämngamla kompisen Molly Fridlund.
Freja och Molly som är på level fem och sex i det populära spelet, och har med nöd och näppe tid att titta upp från telefonerna för att vara med på bild.
Molly Fridlund och Freja Percy fångar figurer i gräset. Susanne och Örjan Percy är med som sällskap.Bild: Ingemar D Kristiansen
Susanne Percy spelar inte själv men är positivt inställd till kyrkans arrangemang.
– Det är ju jättekul att Allhelgonakyrkan är så snabba och hakar på en sådan här grej, det är ju mest företag som har gjort det annars, säger hon.
Gå till toppen