Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmöbo ”bytte” tillbaka stulen cykel mot bilnyckel – misstänkt tjuv greps

En man såg på söndagen hur en person stal hans sambos cykel och cyklade iväg med den – men genom ett något ovanligt tillvägagångssätt, byteshandel med en bilnyckel, fick han tillbaka cykeln. Efter att ett vittne ringt polisen greps en misstänkt cykeltjuv, en man i 20-årsåldern.

Bild: Tom Wall
En man i 35-årsåldern såg hur en person stal hans sambos cykel på öppen gata och cyklade iväg med den. Den misstänkta tjuven var i 20-årsåldern och tillhörde ett sällskap med en bil i närheten, enligt mannen.
Mannen hoppade då in i bilen och tog bilnyckeln från sällskapet. De skulle få tillbaka den på ett villkor – att han fick tillbaka cykeln.
Sagt och gjort: Bilnyckeln återlämnades mot den stulna cykeln och bilen körde därifrån. Men ett vittne till händelse ringde polisen, som fick bilens registreringsnummer när de kom till platsen.
Bilen visade sig vara en hyrbil. Polisen väntade därför på plats när hyrbilen skulle lämnas åter och grep en man i 20-årsåldern, misstänkt för stöld.
Mannen i 35-årsåldern är inte misstänkt för något brott i samband med händelsen.
– Han förstår ju att det här sällskapet vet vem cykeltjuven är i och med att han kommer från det sällskapet. Och då gör han väl en sak för att kunna få tillbaka sin cykel, säger Anna Göransson, informatör vid polisens ledningscentral.
Själv skriver han i ett meddelande till Sydsvenskan att han ansåg saken utagerad genom att cykeln lämnades tillbaka, och att han inte hade tänkt blanda in polisen.
”Det var unga killar, även om jag var arg vid tillfället förstår jag att de inte är dåliga människor,” skriver han.
Gå till toppen