Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MFF:aren inför ”riktiga” debuten: Det gäller att ta chansen

Mot Örebro borta i måndags gjorde nyförvärvet från Häcken Alexander Jeremejeff debut för MFF. Det blev några minuter på Behrn Arena. På torsdag mot tyska Bundesligalaget Wolfsburg lär det bli mycket mer. – Jag behöver speltid i alla fall, säger han.

Alexander Jeremejeff uppvaktas av Behrang Safari och Franz Brorsson på träningen.Bild: MATHILDA AHLBERG
Alexander Jeremejeff kom in i den 87:e minuten mot Örebro när segern redan var säkrad så det handlade inte direkt om någon nervös debut.
– Nej, jag har ju varit med ett litet tag, men det är alltid kul att komma in. Jag ville spela stabilt och se om jag kunde putta in något mål, säger Jeremejeff.
Han ser framemot matchen mot Wolfsburg, som blev åtta i Bundesliga förra säsongen och var i kvartsfinal i Champions League.
– Jag vet ju inte hur mycket jag får spela, men det är kul med så bra motstånd. Det är ett europeiskt topplag.
Det är inget motstånd han är van att möta med Häcken.
– Men vi mötte Sjachtar Donetsk på försäsongen, säger Jeremejeff.
Vad vill du få ut av matchen?
– Som anfallare handlar det om att göra mål. Jag vill vinna alla matcher och jag behöver speltid, säger han.
Det kan behövas för hans roll i MFF lär bli annorlunda än i Häcken.
– I Häcken spelade jag ensam på topp, här är det två anfallare och det passar mig nog bättre. Om jag sedan spelar som target eller mer inne i boxen så är det ändå mål som gäller.
Han är medveten om att konkurrensen är knivskarp i MFF. Vidar Örn Kjartansson öser in mål, Markus Rosenbergs rutin och styrka är ovärderlig och i vassen lurar en sugen Teddy Bergqvist.
– Det ska vara konkurrens mellan många bra spelare i ett topplag. Det gäller att göra sitt bästa på varje träning och ta chansen när den kommer, säger Alexander Jeremejeff.
Och han har redan kommit bra in i gruppen.
– Det känns som om jag har varit här länge även om mycket är nytt. Men någon inkilning har det inte blivit, det kanske blir efter säsongen.
Gå till toppen