Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sverige

Ryssland bjuder in till toppmöte

Ryssland vill diskutera militärflygningar med Nato-länderna och Sverige på ett toppmöte i Moskva i september. Arkivbild.
Ryssland vill hålla ett toppmöte i Moskva med Natoländerna samt Sverige och Finland. Enligt biträdande försvarsminister Anatolij Antonov ska säkerheten för militära flygningar över Östersjön vara en prioritet på mötet i september.
Men varken svenska utrikesdepartementet, försvarsdepartementet eller Försvarsmakten har mottagit någon inbjudan till mötet.
– Men vi känner till att det planeras ett sådant möte genom uppgifter i ryska medier, säger Johan Murray på UD:s pressjour.
Finland har heller inte blivit inbjudet, däremot har en inbjudan kommit till Estlands ambassad i Moskva. Landets försvarsdepartement uppger att man noga kommer att överväga om Estland ska delta i mötet. Att landet tagit emot en inbjudan medan Sverige står utan behöver inte betyda någonting.
– Det kan man inte kommentera nu i detta läge. Vi får ta ställning till en inbjudan om och när den kommer till oss, säger Johan Murray.
TT-AFP–FNB
Gå till toppen