Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

MFF-ikon tillbaka efter åtta år

När MFF tågar in mot Wolfsburg lär det bli extra mycket jubel. Äntligen är det dags för Behrang Safari att spela i den himmelsblå tröjan igen efter åtta år som utlandsproffs. – Jag har många fina minnen, men med MFF ska jag uppleva ännu mer, säger han.

Behrang Safari är i full tränig efter sin vadskada och spelar sin första match med MFF på åtta år mot Wolfsburg.Bild: MATHILDA AHLBERG
På träningarna märks vad Safari lärt sig i Europa med Basel och Anderlecht. Attityden är proffsig, fysiken bra, han är erfaren, men ändå hungrig. Och han kan gå för fullt igen efter sin vadskada.
– Formen är bra, men matchformen kanske åt helvete. Det känns bra på träningarna nu, men det är stor skillnad på match och träning. Och jag har tagit mig tillbaka från skadan, säger Safari.
Han verkar hur sugen som helst att få spela sin första match för MFF på åtta år.
– Det är en väldigt bra träningsmatch att få möta Wolfsburg. För mig är det viktiga att känna att skadan är helt läkt och att jag får speltid. Sedan kommer det kanske att gå upp och ner ett tag.
Han vill komma i full form så fort som möjligt.
– Det är det jag satsar på. Det är här och nu som gäller. Jag tänker inte alls på nästa säsong.
Med sig från Europa har Safari sju ligatitlar, fem för Basel och två för Anderlecht, 31-landskamper och massor av erfarenhet från hårda matcher i Champions League.
– Jag har lärt mig mycket, men målet är att uppleva ännu mer med MFF, säger 31-åringen.
Kan du jämföra spelet i Europa och spelet med MFF?
– Det är ju spelet i Champions League och Europa League, men det har MFF också spelat på senare år. Att vi inte spelar där i år triggar oss bara ännu mer. Jag ser en stor potential i laget.
Många jublade när Safari kom hem igen, några ser det som en lyx att MFF har tre så starka vänsterbackar som Safari, Pan Konate och Yoshimar Yotún.
– Det är tuff konkurrens, men det är det på alla platser i laget. Det får man ta och det var inte lättare när jag spelade i Europa.
Men en spelare med Safaris rutin kan spela mer än vänsterback.
– Nu i början är det kanske inte så smart att laborera och testa nytt, men vill tränaren så är jag beredd. Jag är ju här för att hjälpa laget.
Assisterande tränaren Olof Persson ser att Safari utvecklats i Europa.
– Det är en kanonspelare som är rutinerad och stark i kroppen. Han är mer resolut och strkare en mot en, berömmer Olof Persson.
MFF är helt intakt så när som skadan på målvakten Fredrik Andersson. Samtliga skulle få 45 minuters speltid var det sagt, men nu är det inte säkert att det blir så.
– Vi har omvärderat det efter matchen mot Örebro. Vi ha slitage på några spelare som kanske inte spelar alls. Vi får kolla var vår medicinska team säger, påpekar Olof Persson.
Håll koll på det senaste – följ Sydsvenskan sport på Facebook
Gå till toppen