Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hon fixar ditt höstflås på bootcamp

Känner du dig hängig efter långa lata dagar i hängmattan? Fixa höstflåset med Jessica Barrnäs på bootcamp vid Arriesjön. ”Det här är en utmaning i, runt och genom sjön”, säger hon.

Jessica Barrnäs ordnar bootcamp vid Arriesjön på söndag.Bild: Micaela Landelius
Träningen har gått som en röd tråd genom Jessica Barrnäs liv. Hon har hållit på med fitness sedan 20-årsåldern och tävlat själv. Nu driver hon företaget Healthy Egoism och är också delägare i ett gym i Skurup.
På söndag ordnar hon bootcamp vid Arriesjön.
– Träning är min passion. Jag vill hjälpa folk att hitta drivet och komma över sin tröskel. Nu märker man att folk söker utmaningen, säger Jessica Barrnäs.
Hon menar att trendskiftet märks tydligt på vilka som anmäler sig.
– Det är många som aldrig satt sin fot i ett gym förr. Fler vågar mer.
Hennes egen belöning är att se hur människor ändrar sin livssituation.
– Jag triggas av att se förändringen. Glädjen när människor inser att de klarar mer än de trodde – och fortsätter på den vägen, säger Jessica Barrnäs.
Tidigare har hon arrangerat bootcamp för barnfamiljer och hundägare. Den här gången inriktar hon sig på att göra passet lite längre, lite skitigare och lite mer spännande.
Vad är grejen med bootcamp?
– Att använda sig av olika saker i naturen. Det är både en mental och fysisk grej – att övervinna sig själv och att övervinna olika hinder som grupp.
– Tillsammans klarar de saker de inte trodde var möjligt. Jag har sett medelålders kvinnor övervinna rädslan ihop och nästan gråta av glädje. Det är där jag kommer in. Det är en hatkärlek.
I framtiden funderar hon på att ordna bootcamp för seniorer. Just nu håller hon träningspass för pensionärer i Vellinge.
– Det är otroligt. När vi träffades var de inte direkt sugna på att träna. Nu kör de knäböj och spänner biceps framför barnbarnen. Det är en mental morot för mig också, att se hur träningen förändrar människors liv.
Hur ska man ladda för bootcamp?
– Rejält med lördagsmys och sova ut ordentligt.
Vilket väder är bäst att köra i?
– Helst ska det vara regn eller snö. Då blir det roligare.
Missar du söndagens bootcamp kommer snart en ny chans. Jessica Barrnäs planerar att köra pass vid Arriesjön varje helg under hösten.
Gå till toppen