Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Man allvarligt skadad efter skottlossning

Polisens insatsstyrka gick in i flera lägenheter i jakten efter misstänkta gärningsmän efter lördagskvällens skjutning i Lindängen.

Ett tiotal polispatruller larmades till Lindängen i Malmö klockan 22.40 på lördagen efter att flera uppringare vittnat om ett större bråk och skottlossning.
En skottskadad man i 25-årsåldern fick föras till sjukhus med ambulans. Skadorna uppges vara allvarliga men inte livshotande.
Det är oklart vad bråket berodde på.
– En patrull har följt med till sjukhuset. De ska om möjligt ta mannens kläder i beslag, säger Calle Persson på polisen ledningscentral.
Skottlossningen ska ha inträffat på Koralgatan. Polisen, som ryckte ut med cirka tio patrullbilar, upprättade en avspärrning på platsen.
Flera personer ska ha ringt in till polisen och larmat om ett bråk med flera personer inblandade.
– När vi kommer fram är inte alla kvar. Gärningsmannen eller gärningsmännen har stuckit. Vi är intresserade av att komma i kontakt med alla personer som var på platsen, säger Calle Persson på polisen.
Det är oklart hur många skott som avlossats.
– Vi har vittnen som bara talar om ett skott, någon säger flera, berättar Calle Persson.
Polisens tekniker genomförde en undersökning på platsen och en vapenhund sökte i området.
Under kvällen genomförde polisens insatsstyrka husrannsakningar mot flera lägenheter i området.
Utredningen var under söndagseftermiddagen överlämnat till jourhavande åklagare. Brottet rubriceras som mordförsök. Vid midnatt, natten till måndagen, var ingen misstänkt gripen.
Gå till toppen