Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
FCR

Sydsvenskan avslöjar: Kroatiska klar för FCR

Det blir kroatiskan Iva Landeka som ersätter Sara Björk Gunnarsdottir i FC Rosengård. Sydsvenskan kan avslöja att den 26-åriga kroatiskan ansluter i helgen.
– Det stämmer. Hon börjar träna med oss på måndag, bekräftar Rosengårds sportchef Therese Sjögran.
Sydsvenskan kunde berätta i slutet på maj att Iva Landeka var och provtränade med FC Rosengård. Sedan blev det tyst och fokus riktades mot Lotta Schelins ankomst. Men tränaren Jack Majgaard Jensen var tydlig med att han ville ha en ersättare för isländska mittfältsfightern Sara Björk Gunnarsdottir, som flyttat till Tyskland i sommar.
Och kroatiskan var hela tiden huvudspåret - men är inte en kopia av Sara Björk Gunnarsdottir.
– Iva är en spelartyp som vi egentligen saknat. En typisk nummer åtta - medan Sara och de båda vi har nu, Anita Asante och Ebba Wieder, är mer defensiva spelare, mer nummer sex, säger Therese Sjögran. Sen har vi ju Ella Masar också att använda, där, men det är inte hennes naturliga roll.
Iva Landeka, som närmast kommer från tyska Jena där hon haft Rosengårds assisterande Katja Greulich som tränare, har skrivit på ett tvåårskontrakt med Malmöklubben.
– Hon är en bolltrygg och kreativ spelare. Som kan ge oss de där insticken som Ramona Bachmann var så bra på, säger Therese Sjögran.
– Jag vill hålla i bollen och spela längs marken, sa Iva Landeka till Sydsvenskan när hon var här och testspelade.
Therese Sjögran säger sig inte vara orolig för kommentarer att Rosengård värvar igen.
– Nej, vi har ju släppt spelare så det är inget konstigt.
I bakgrunden närmar sig också Gãelle Enganamouit come back. Kamerunskan skadade ju knät direkt i våras när hon kommit till Malmö, men har nu kört hårt och är tillbaka ute på planen och tränar.
Gå till toppen