Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vad lär man sig på ett Barcelonaläger?

Den här veckan har före detta FC Barcelona-spelaren Patrik Andersson tillsammans med tränare från klubbens ungdomsförbund haft hårdträning med 250 barn från hela Sverige på Klostergårdens IP.

Paola Tjärnlund, 11, från StockholmBild: Ingemar D Kristiansen
Paola Tjärnlund, 11, från Stockholm:
– Det känns som att man har fått ta del av den särskilda Barcelona-taktiken. Det bästa jag har lärt mig har varit att bredda spelet. Det betyder att man sprider ut sig på plan så att man har fler chanser.
Ida Ström, 11, från Mantorp:
– Jag har lärt mig att man hela tiden måste passa eller dribbla bollen så att den alltid är i rörelse. Det är för att man ska kunna ta alla chanser att gå på skott.
David Ström, 13, från Mantorp:
– Jag har lärt mig mycket om positionering. Jag är ju själv mittfältare så jag har fått mer kunskap om den rollen. Nu vet jag hur jag ska förhålla mig till resten av spelarna och få med alla i spelet.
Vilhelm Wender, 13, från Lund:
– Jag har lärt mig att mittfältarna ska ligga i olika höjd så att det blir lättare att passa bollen mellan varandra. På det sättet blir det också mer djup och bredd på planen.
Gå till toppen