Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

17-åring efterlyst för att ha tänt på polisbil

En Malmöbo i 17-årsåldern är efterlyst, skäligen misstänkt för att tänt på en polisbil sent på söndagskvällen. Filmer från övervakningskameror och på sociala medier ledde polisen på spåren.

Den utbrända polisbilen bärgas på Folksångsgatan på Lindängen i Malmö natten till måndagen.Bild: Johan Nilsson / TT
– Vi söker efter honom och vill förhöra honom, säger Ewa-Gun Westford, informationsanvarig på polisen, på måndagsmorgonen.
En polispatrull som ryckte ut till ett larm om ett lägenhetsbråk på Kastanjegården i Malmö sent på söndagskvällen fick tio minuter senare ett larm om en bilbrand i närheten. Fordonet som brann var deras egen patrullbil.
– Patrullen kommer till Folksångsgatan 23.11 och parkerar bilen. Sen går de till lägenheten och tio minuter senare får vi höra att det brinner, säger Calle Persson, informatör på Skånepolisen.
Polisbilen fick stora skador. Det fanns även spridningsrisk till ett antal andra fordon på samma parkeringsplats och några av dem fick lättare skador innan elden hann släckas. Branden antas vara anlagd.
Räddningstjänsten släcker branden i en polisbil på Folksångsgatan på Lindängen i Malmö natten till måndagen.Bild: Johan Nilsson / TT
– Flera andra patruller körde till platsen. Dels i förhoppningen att hitta vittnen och dels för att hjälpa patrullen som inte kunde ta sig tillbaka till stationen, säger Calle Persson.
Ungefär samtidigt, 23.28, kom ett larm om en annan bilbrand på von Rosens väg i Rosengård.
Ett fordon ska ha förstörts i den branden. Inga personskador rapporteras.
Gå till toppen