Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Flera nya bilbränder i Malmö under natten

Sex bilar brann i Malmö natten till tisdag, varav fyra i Rosengård. Över trettio bilar har satts i brand de senaste två veckorna. Men polisen menar att brist på personal har satt stopp för extrainsatser.

Läsarbild från Thomsons väg på Rosengård där en bil brann natten till tisdag.Bild: Läsarbild
Av de bilar som brann under natten till tisdag fanns fyra i Rosengårdsområdet, en på Ellstorp och en i Kroksbäck. Natten dessförinnan brann fem bilar i Malmö.
Bara i Rosengårdsområdet har 31 bilbränder anlagts de senaste två veckorna. Men utöver att bränderna inträffat tätt inpå varandra ser polisen ser inget exakt samband mellan händelserna, menar Ewa-Gun Westerford, informationsansvarig på polisen region Syd.
– Det jag kan säga är först och främst att det är alltför många bilar som brunnit på kort tid. Men det är inte bara i Rosengårdsområdet det brinner, det måste betonas, säger hon.
I augusti är bara 60 procent av poliserna i region Syd i tjänst, enligt en granskning av SVT. Det är en ansträngd semestermånad och polisen tvingas prioritera sina resurser, menar Ewa-Gun Westford.
– Vi har inga extraresurser insatta på grund av bränderna. De extrainsatser vi haft de senaste dagarna är på grund av helgens många event: Avicci, Bigslap, Pride och högriskmatch i fotboll. Vi har framför allt satsat på trygghetsskapande på de här evenemangen, säger hon.
Läs mer: Oro och rädsla efter våg av bilbränder

Här brann det natten till tisdag

Den första bilbranden inträffade vid 22-tiden. Polis och räddningstjänst kallades till en parkeringsplats på von Rosens väg på Rosengård.
Klockan 23.28 fick polis och räddningstjänst ett nytt larm om en bilbrand i samma område, denna gång på Bennets väg på Rosengård.
23.55 larmades polis och räddningstjänst till Hyllievångsvägen i Kroksbäck. Då var det en minibuss som stod i lågor.
Några minuter senare, strax efter midnatt, larmades polis och räddningstjänst till ytterligare två bränder. En på Persborgsgatan och en på en parkering på Thomsons väg.
Vid 02.42 kom ytterligare larm om en bilbrand på Åsgårdsgatan på Ellstorp.
Gå till toppen