Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Halt och svalt på Lundalägret

Innebandyträning är inte det enda som står på schemat på årets Lundaläger. Deltagarna får även åka på tivoli, segla i Lomma och spela såpbandy.

Lundalägret är Lunds största innebandyläger och hålls nu för femte året i rad. Det är tre olika lägertillfällen som pågår en vecka åt gången. Sammanlagt samlar lägret cirka 370 barn i åldrarna nio till sexton. Idén är att barn och ungdomar ska kunna spela högkvalitativ innebandy även under sommaren. Men att få leka och ha kul är lika stor del av lägerveckan.
– Min filosofi är att det är viktigt med seriösa träningar så att ungdomarna känner att de lär sig mer av sporten. Men samtidigt är det sommarlov och därför är det viktigt att man varvar med mer lekfulla aktiviteter, säger Magnus Berglund som är en av veckans huvudarrangörer.
Och konceptet verkar gå hem hos deltagarna. Fjortonåriga Nova Frykman Axelsson och trettonåriga Jack Lawsson är två innebandyspelare som hittills bara har haft roligt under veckan.
Här prepareras presenningen med vatten och såpa för att få till maximal halka inför såpbandy-matchen.Bild: Ingemar D Kristiansen
– Jag har varit på med på nästan alla Lundaläger sedan 2011 bara för att man har så himla kul, säger Jack Lawsson.
Både han och Nova Frykman Axelsson tillhör de deltagare som övernattar på Polhemsskolan när träningarna och aktiviteterna är över för dagen.
– Det blir lite stökigt på nätterna men på ett bra sätt. Alla ligger och pratar och skrattar mycket, säger Nova Frykman Axelsson.
De tycker båda att bland det bästa med veckan är att man lär känna många nya vänner i olika åldrar och tycker det är bra att de blandar tjejer och killar.
– Ikväll kommer vi till och med att spela med seniorlaget i innebandy. Det är det som är bra med sporten. Eftersom att det är relativt enkelt kan man blanda folk i olika åldrar och med olika fysik utan att det blir för ojämnt, säger Jack Lawsson.
Både Nova Frykman Axelsson och Jack Lawsson tycker att de har lärt sig mycket rent speltekniskt under veckan. Men de har haft lika kul under de andra aktiviteterna också. Och ska de vara ärliga så är besöket på Tivoli i Köpenhamn på onsdagen veckans höjdpunkt. Men först är det dags för en omgång såpbandy i det svala sensommarvädret. Tillsammans med resten av gruppen ska de halka runt med bandyklubbor på en stor vit presenning som de har preparerat med vatten och såpa.
– Det är skitkul, man snubblar runt och skrattar mycket, säger Nova Frykman Axelsson.
Gå till toppen