Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Friande Möllandom överklagas

En manifestation på Möllevångstorget i Malmö i mars 2014, dagen efter att fyra människor misshandlats.Bild: Stig-Åke Jönsson / TT
Åklagaren Sofia Eilertsson Olsson yrkade på åtta års fängelse för 29-åringen som var åtalad för misshandel och mordförsök i bråket på Möllevången 2014. Men Malmö tingsrätt friade mannen.
Nu har åklagaren överklagat domen.
– Det är tråkigt att åklagaren väljer att överklaga när tingsrättens dom var så tydlig, säger 29-åringens försvarsadvokat Lars Andén.
Och fortsätter:
– Domen har fått ett stort medialt intresse och det kan sätta press på åklagaren, men det är bara rena spekulationer från min sida. Jag tror att hovrätten kommer göra samma bedömning som tingsrätten, säger han.
32-årige Andreas Karlsson, fälldes av tingsrätten för två fall av grov misshandel och en misshandel och dömdes till tre års fängelse. 29-åringen, som åtalades för mordförsök på MFF-profilen Showan Shattak, friades dock helt.
Nu vill åklagaren att hovrätten även dömer 29-åringen, rapporterar P3 Nyheter.
TT och Sydsvenskan
Gå till toppen