Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Skottlossning vid Folkets park

Polisen larmades om en misstänkt skottlossning vid Folkets park under torsdagskvällen. ”Jag är chockad över att kulorna ven förbi mig. Det är skräckinjagande.” säger en man som befann sig på platsen.

Bild: Patrick Persson
Flera polispatruller var på plats och polisen spärrade av vid entrén till Folkets park.
– Uppringare ska ha hört att någon har skjutit med en pistol. Det är flera personer som har hört skottlossning , säger Calle Persson vid polisens ledningscentral.
Polisen larmades klockan 23.12. Enligt uppgift ska personer ha sprungit från platsen efter skottlossningen.
En av dem som hörde skott var en man som först gick förbi några män som bråkade på Norra Parkgatan.
– Det stod kanske sju personer på ett ställe. När jag gick förbi hörde jag hur en av dem lugnt sa till någon annan: "Do you want to fight me?”
– När jag kommit fram till entrén till Folkets park så hörde jag flera smällar och någonting som ven förbi. Det lät som om de sköt åt mitt håll och det flög kanske förlupna kulor över Amiralsgatan.
Polisen tror att skottlossningen har ägt rum någonstans utanför Coop som ligger mitt emot Folkets parks entré.Bild: Emmalisa Pauly
Han uppfattade det som att det var tre, fyra skott som avfyrades.
– Jag blev rädd och sprang därifrån.
Polisen har inga uppgifter om att någon ska ha blivit skadad. Polisen försökte få fram en vapenhund under kvällen som kunde leta efter bland annat tomhylsor.
– Det har inte konstaterats till hundra procent att det har varit en skottlossning. Men vittnesmålen talar sitt tydliga språk, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral.
Polisen tror att skottlossningen har ägt rum någonstans utanför Coop som ligger mitt emot Folkets parks entré.
Mannen som passerade strax innan skottlossningen säger att han känner området väl och tidigare har känt sig trygg där.
– Men det är slut med det nu. Nu kommer jag att gå omvägar, säger han.
– Det är mycket folk som rör sig här i området. Det är helt fel ställe att skjuta på. Förlupna kulor kan träffa barn och andra. Det är hemskt.
– Jag tänker också på alla de som stödjer den här knarkhandeln genom att köpa. Att man inte fattar att man bidrar till tung kriminalitet genom att göra det. Det här gör mig riktigt rädd.
Inga spår efter skottlossning har hittats. Polisen har heller inte anträffat någon person som blivit skjuten.
– Man har inte anträffat någon målsägande eller misstänkt, säger Johanna Persson, informatör vid polisens ledningscentral, under fredagseftermiddagen.
En anmälan gällande grovt vapenbrott är skriven, enligt polisens hemsida.
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen