Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Slagthusets ägare öppnar på Studio

250 kvadratmeter cocktailbar närmast molnen - och lika stor terass. Restauratörerna bakom Slagthuset förverkligar en dröm när Grill Janne Asian BBQ öppnar på Studios fjortonde våning.

Restaurangen och cocktailbaren Grill Janne Asian BBQ öppnar på Studios fjortonde våning i oktober.Bild: Schmidt Hammer Lassen Architects
Efter månader av hemlighetsmakeri lättar Slagthusets ägare på den självpåtagna sekretessen: i oktober slår de upp portarna till en ny restaurang på Universitetsholmen. Förhandlingarna med Story Hotel, som kommer att uppta de översta våningsplanen i Studio, har pågått i månader.
– Vi är väldigt, väldigt glada att det är i hamn, säger Stellan Colt, Slagthuset.
– Det känns tryggt och kul att samarbeta med en stark lokal operatör. Vi känner stor ödmjukhet inför att gå in på Malmömarknaden, säger Patrik Egnell, vd på Story Hotel.
Nyckeln till avtalet var en cocktailbar av internationell klass.
– Vi tror att cocktail är väldigt viktigt för hotellgästen. Om vi kan locka den lokala publiken och skapa en bra mix mellan hotellgäster och det lokala gänget kan vi skapa en bättre hotellupplevelse. Och då krävs det bra drinkar, säger Patrik Egnell.
– Cocktailbaren ska kännas internationell samtidigt som den har Malmövärme. Och terassen på 250 kvadratmeter med magnifik utsikt över hamnen och Malmö gör detta till något verkligt speciellt, säger Stellan Colt.
Namnet Grill Janne har restauratörerna lånat från 1890-talet, då en grilljanne var benämningen på en dåtida, bortskämd ung sprätt och klädsnobb som hängde på Stockholms grillrestauranger. När Grill Janne öppnar i oktober ska restaurangen, som ska drivas av Peter Bengtsson från Slagthuset, stå för frukost och lunch till hotellets gäster. Men verksamhetens tyngdpunkt är förlagd till den senare delen av dygnet.
– Detta ska bli ett nytt vattenhål i Malmö - inte bara en skybar, utan en bar och restaurang som pulserar. Ett bra häng för hotellets gäster, och för Malmöborna, säger Stellan Colt.
Konceptet för den blivande restaurangen är sedan länge bestämt.
– Det blir asian barbecue, koreanskt och kolgrillat. Vi tycker att det saknas en riktigt bra asiatisk restaurang med en twist här i Malmö, säger Stellan Colt.
– Vi kommer att ha en liten meny som skiftar från dag till dag beroende på vilka råvaror vi kan få tag på - väldigt enkelt, rent och fräscht.
Rekryteringen av nyckelpersoner till restaurang och cocktailbar har pågått hela sommaren under stort hemlighetsmakeri.
– Men vi är fortfarande på jakt efter bra köks- och barpersonal, säger Stellan Colt.
Den 14 oktober öppnar Grill Janne. Framtidsplanerna omfattar upplevelser ovan de vanliga.
– Terassen är en perfekt plats för framträdanden, dj:s och olika typer av events, menar Stellan Colt.
Gå till toppen