Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nio nya bilbränder under kvällen och natten

Totalt tretton fordon har skadats vid nio nya bilbränder i Malmö under torsdagskvällen och natten. Fyra av bränderna inträffade inom loppet av en timme med början strax efter klockan åtta.

Bilbrand nummer fem under torsdagskvällen. En personbil förstörs helt invändigt.Bild: Patrick Persson
– Det följer ett tidigare mönster, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral.
De senaste dagarna har en mängd bilbränder startat i Malmö. Polisen har bland annat satt in en polishelikopter i jakten på bilbrännarna.
– Vi har resurser igång för det här. Men det är generellt sett svårt att gripa någon. Det går snabbt att starta en brand, men det dröjer innan det tar sig och folk ser det och kan ringa 112. Då är de skyldiga ofta långt därifrån, säger Calle Persson.
Räddningstjänsten har klarat att hantera de många bränderna, säger Anders Kindberg, inre befäl vid Räddningstjänsten Syd.
– Det blir en belastning, men vi ser till att det blir hanterbart, säger han.
00.36 Larm om brand i personbil på Hyllievångsvägen nära Kroksbäcksskolan. En bil blir totalförstörd. Det är risk för spridning, men räddningstjänsten hinner släcka.
23.46. Brand i en personbil på en parkering på Munkhättegatan på Lindängen.
23.41 Larm om en bilbrand på Docentgatan på Hermodsdal. Enligt räddningstjänsten hann elden även sprida sig till buskar och gräs bredvid fordonet innan elden släcktes. Enligt polisen ska ett vittne ha sett en misstänkt gärningsman springa från platsen.
23.07. Två bilar skadas vid en brand vid vändplanen på Hårds väg.
22.23. Larm om en kraftig brand i en bil som står parkerad i ett villakvarter på Kroksbäcksgatan. Bilen hinner bli totalförstörd invändigt innan elden släcks. Ett vittne ska ha sett flera personer springa därifrån.
21.06. En ensam bil eldas upp på en parkeringsplats mellan Augustenborg och Västra Kattarp nära järnvägen.
20.59. Räddningstjänsten rycker ut till ett larm om en bilbrand på Branteviksgatan på Östra Sorgenfri. På plats släcks en kraftig brand i ett fordon. Ytterligare två bilar får värmeskador.
20.38. En ensam bil börjar brinna på en parkering mellan Ramels väg och Inre Ringvägen på Rosengård. Elden startar i bilens baksäte och hinner ta sig ordentligt innan räddningstjänsten kommer fram till platsen.
20.10. En bil börjar brinna på Helenetorpsgatan. En skåpbil som stod parkerad framför på gatan får sotskador.
Samtliga bilbränder kommer troligtvis att rubriceras som skadegörelse genom brand när polisen skriver sina anmälningar.
Under torsdagsförmiddagen förstördes ytterligare en bil i en brand på Cronmans väg.
Under den föregående kvällen och natten till torsdagen skadades tio fordon i olika anlagda bränder.
Sedan 1 juni har ett 90-tal bilbränder skett i Malmö och takten på de anlagda bränderna har framförallt ökat under den senaste veckan.
Nr 1: Bilbranden på Helenetorpsgatan vid 20-tiden.Bild: Patrick Persson
Nr 2: Bilbrand på Ramels väg på en parkeringsplats nära Inre Ringvägen.Bild: Patrick Persson
Nr 7: Ett fordon blev övertänt efter en brand på Docentgatan innan midnatt.Bild: Läsarbild
Gå till toppen