Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll: Inför Premier League

Zlatan: "Jag är ett lejon"

Zlatan Ibrahimovic är redo att göra Premier League-debut på söndag. Då ska familjemannen byta skepnad och bli ett lejon när han kommer ut på fotbollsplanen.

Zlatan Ibrahimovic har redan gjort avtryck i England och Manchester United. Arkivbild.
Manchester Uniteds nyförvärv har rykte om sig att vara mer än bara en stor spelare. En del har anklagat den 34-årige svensken, ofta kaxig i sina uttalanden, för att vara arrogant. Det ger han själv inte mycket för.
– Jag är en vanlig person. Folk tror att jag är en bad boy, att jag är alla de här olika sakerna. De är nyfikna: "hur är Zlatan egentligen?". Jag är en familjeman, men när jag kliver ut på gräset är jag ett lejon. Det är den stora skillnaden, säger Ibrahimovic i en intervju med Sky Sports och fortsätter:
– Jag tycker inte att jag är arrogant så som folk tror att jag är. Jag har självförtroende och tror på mig själv, men det är inte arrogans. Det är en styrka. Jag har en tydlig målbild och gör allt för att uppnå det, jag jobbar hårt. Det är inte arrogans.
"Han är lagspelare"
Supportrarna håller med honom.
– Nej, han är inte arrogant. Jag gillar både hur han gör målen men mest hur han är en lagspelare. Han får alla i laget delaktiga, säger 10-årige Sam Davidson, som precis är i färd med att prova ut en Ibrahimovic-tröja i Uniteds supportershop vid Old Trafford.
Sue Pike och hennes systerson James Spencer tycker inte heller att svensken är för kaxig, åtminstone inte på ett dåligt sätt.
– Det är väl bara så han är. Men han är en bra ledare på planen, säger James.
Hellre Ibra än Pogba
Sue har knappt missat en hemmamatch på sex år, och brukar också åka på bortamatcherna.
– Vi hoppas att han ska komma med passion och få hit viljan att vinna igen. Jag ser verkligen fram emot att se honom på hemmapremiären, mycket mer än vad jag ser fram emot Pogba, säger hon.
Manchester United möter Bournemouth på bortaplan på söndag. Det blir Zlatans Ibrahimovics första ligamatch för den engelska storklubben, men tävlingsdebuten är faktiskt redan avklarad. I söndags avgjorde han Community Shield mot Leicester med en stark nick i matchens slutskede.
Ibrahimovic kommer senast från en supersäsong i Paris Saint-Germain där han gjorde totalt 50 mål.
TT
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen