Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dansk klädkedja öppnar i Lund

Lund kryllar av stilmedvetna, välutbildade femtioplussare. Det tror i alla fall det danska klädföretaget Masai, och därför öppnar de butik på Lilla Fiskaregatan i veckan.

Den danska klädkedjan Masai tror att deras typiska kund också är en ganska typisk Lundabo. På torsdag öppnar de butik på Lilla Fiskaregatan.Bild: Ingemar D Kristiansen
Det går att kika in genom ett fönster i dörren. Byggarbetare och målare rör sig i den ljusa lokalen på Lilla Fiskaregatan, alldeles bredvid SEB, där skobutiken Bianco tidigare låg.
Det har inte varit någon direkt hemlighet vad det ska bli här, eftersom en stor reklamskylt med en välklädd kvinna och butikens logga har prytt fönstren ett bra tag.
Masai Clothing AB är ett danskt märke som går att köpa i flera butiker, men renodlade Masai-butiker finns bara på åtta platser i Sverige.
Enligt Pernille, med det passande efternamnet Lund, som är marketingansvarig på Masai, är det väl genomtänkt att slå upp portarna just här.
– Vi känner vår konsument väldigt väl och vi vet att det finns en väldigt stor population av den typen av konsumenter just i Lund. Och vi kan se att vi har många medlemmar i vår kundklubb från Lund. Det finns ett enormt intresse.
Hur är er konsument?
– Först och främst över 50, kvinna, ofta välutbildad och medveten om vad hon konsumerar. Hon är optimistisk, rationell och engagerad, och ofta familjefokuserad.
Vilka kläder kan man köpa hos er?
- Vi har en enorm kollektion, med 800 olika plagg. Det finns toppar, klänningar, tunikor, byxor – allt. Kanske inte cocktailklänningar. Vi är ganska praktiska. Det handlar om att känna sig bekväm och självsäker. Vi brukar säga att Masai inte är mode, det är stil. Vi tar inte in färger för att de är moderna, vi tar in dem för att vi gillar dem.
– Vi har mycket färger och mönster. Man kan känna igen en Masai-användare på långt avstånd.

Masai

Masai Clothing Company grundades 1992 i Danmark.
Säljs av 1 300 butiker och varuhus i 25 länder.
Det finns 23 konceptbutiker, i Danmark, Sverige och Norge. I Sverige finns det åtta stycken, bland annat i Malmö, Linköping och Helsingborg. Det är en sådan som ska öppna i Lund, torsdagen den 18 augusti klockan 10.
Gå till toppen