Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

17-åring anhållen för attacken mot målvakten

Mötet mellan Jönköpings Södra och Östersund på Stadsparksvallen i Jönköping var inne på tilläggstid när en åskådare sprang in på planen och slog ner bortalagets målvakt Aly Keita. Domaren Jonas Eriksson tog beslutet att bryta matchen.

Vid ställningen 1–1 och två tilläggsminuter på klockan hände det som inte får hända. Våldet triumferade på nytt på en allsvensk fotbollsarena. Den här gången på idylliska Stadsparksvallen i Jönköping.
En maskerad man tog sig in på planen, jagade ikapp Östersundsmålvakten Aly Keita och kastade honom till marken. Huliganen omhändertogs under viss kalabalik. Efter rabaldret tog den svenske EM-domaren Jonas Eriksson beslutet att beordra spelarna av planen.
Enligt polisen har en 17-åring från Södertälje, söder om Stockholm, gripits misstänkt för misshandeln av Keita.
Han fördes till polisstationen i Jönköping där han senare anhölls.
I samband med att ynglingen greps sade han att han lagt en väska med ett farligt föremål på bortaläktaren.
– Vi sökte igenom läktaren utan att hitta några föremål. Men har ändå upprättat en anmälan om olaga hot. Allting tyder på att det inte finns någonting där, säger Nordengard.
Drygt tjugo minuter efter att domaren samlat tävlingsfunktionärer och representanter för de båda lagen tillkännagavs att matchen inte skulle spelas färdigt.
– Matchen kommer inte att återupptas. Östersunds målvakt är fysiskt skadad och behandlas av läkare och avråds från att fortsätta att spela, sade matchkontrollanten Niclas Bengtsson till Cmore.
– Fruktansvärt tråkigt att vi ska behöva vara med om detta under en fotbollsmatch, sade Bengtsson.
En man stormade in på planen och attackerade Östersunds målvakt Aly Keita under fotbollsmatchen i allsvenskan mellan Jönköping och Östersund.Bild: STEFAN PERSSON
Östersunds tränare Graham Potter var tagen efter matchen och kallade det inträffade "en tragedi för fotbollen".
– Jag känner sorg. Det är en riktigt bra match mellan två lag som respekterar varandra och känner varandra bra. Den är på väg att ta slut och så... denna galenskap. Det är otäckt, riktigt otäckt, sade Potter till Cmore.
Aly Keita säger till aftonbladet.se att han fick ett slag i tinningen, att han blev yr men att han nu mår bra.
Nu är det upp till Svenska fotbollförbundets tävlingskommitté att ta ställning till huruvida resultatet 1–1 ska gälla som slutresultat.
En möjlig utgång är att bortalaget tilldöms segern med 3–0 och därmed tilldelas tre poäng för segern.
– Jag bryr mig inte om resultatet just nu, sade Potter.
Gå till toppen