Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Blomstrand gör OS-debut i kvällens kvartsfinal

Det blir OS-debut i kväll för Lugitalangen Hanna Blomstrand. Hon skrivs in i den svenska handbollstruppen inför kvartsfinalen mot Norge.

Hanna Blomstrand.Bild: PETTER ARVIDSON
Lugis Hanna Blomstrand ersätter Michaela Ek, som tvingades utgå efter en smäll i den sista gruppspelsmatchen mot Frankrike.
19-årige Hanna Blomstrand, högernia och högersexa, togs ut som en av två handbollsreserver som fick hänga med till Rio. Inför kvartsfinalen skrivs hon nu in i truppen och finns med när Sverige i kväll möter Norge, som blir turneringens hittills tuffaste motståndare. Norge är förutom regerande OS-mästare även världs- och Europamästare. VM-titeln tog man i vinterns mästerskap i Danmark.
– Det är en dröm som går i uppfyllelse att få spela för Sverige i ett OS och det är ett häftigt läge att komma in i. Jag räknar inte att få jättemycket speltid, men skulle jag få det kommer jag att göra vad jag kan för att vi ska gå vidare, säger Hanna Blomstrand i ett pressmeddelande från handbollsförbundet.
Hanna Blomstrand var överraskad när hon – utan att ha gjort någon landskamp förre sommaren – kom med i OS-truppen som reserv.
– Jag hade aldrig trott på det om du sagt det till mig i våras, säger 19-åringen till Sydsvenskan i början av juli.
TV-experten och förre landslagsspelaren Johanna WIberg sa samtidigt.
– Att Hanna Blomstrand tar plats som reserv överraskar. Kul och ett kvitto på hennes fina säsong. Henrik Signell visar också att han fortsatt vågar satsa ungt.
Gå till toppen