Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Två på moped körde efter mc-förare - och sköt honom

Två personer på en moped körde efter och sköt en motorcykelförare i Malmö under tisdagskvällen. Skottlossningen skedde mitt inne i ett bostadsområde.

Polistekniker undersöker den motorcykel som kördes av den beskjutne mannen. De röda konerna indikerar sannolikt platser där tomhylsor påträffats.Bild: Patrick Persson
– Det har varit under färd man har skjutit. Man har skjutit rätt många skott, säger Mats Attin, inre befäl vid polisen.
– Jag har hört att man har träffat honom med fyra skott. Så det har varit lite vilda västern.
Polisen larmades om skottlossning på Spelmansgatan klockan 19.03. När polisen kom dit hittade de en skadad man vid en sönderskjuten motorcykel.
Mannen fördes i ambulans till sjukhus där det konstaterades att han var skottskadad. Sjukvården bekräftar att mannens skador bedöms som lindriga.
På brottsplatsen hittade polisen minst sju tomhylsor som märktes ut.
– Vi tror att han som blev skjuten har kört på motorcykeln och att de som har skjutit honom har åkt moped och skjutit efter honom, säger Mats Attin.
Kulorna är utspridda och det talar för att de har avlossats under färd, menar polisen.
– Vi har inte vapnet, men vi tror att det är en pistol. Det är det vanligaste, men vi vet inte.
Vad säger du om vittnesuppgifter om att det lät som ett automatvapen?
– Man kan skjuta snabbt med en pistol också. Hade det varit ett automatvapen hade det nog varit mer tomhylsor.
Finns det några vittnen till händelsen?
– Vi har rätt många vittnen och alla har inte blivit hörda. Men ingen som har sett allt, men man ser fragment. Det är ju inne i bostadskvarter det här sker.
Polisen spärrade av platsen och genomförde en teknisk undersökning. En polispatrull åkte till sjukhuset för att försöka få fram information. Strax efter klockan 22 hävdes avspärrningen på brottsplatsen.
Klockan 02.30, natten till onsdagen, hade polisen ännu ingen misstänkt. Ärendet rubriceras initialt som försök till mord.
– Men vi jobbar såklart vidare med ärendet, säger vakthavande befäl Mikael Lind.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen