Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny salladsbar vid centralstationen

Det är ingen idé att tjafsa om avokadon är mogen eller inte. Bakom disken står David Beninno, som tävlat i karate på landslagsnivå.

Salladsbaren Avokado öppnade precis när lågsäsongen började. Trots det tycker David Bebinno att de har fått en "kanonstart".Bild: Ingemar D Kristiansen
Salladsbaren Avokado öppnade i juni på Bangatan, precis vid Lund C.
Är det riktigt klokt, egentligen, att öppna någonting över huvud taget i Lund, under sommarmånaderna?
Ja, om man ska tro ägaren David Bebinno, 29 år från Jönköping.
– Vi öppnade under lågsäsong med flit för att komma in i stan ordentligt och få ordning på rutinerna med personalen och allt sånt, säger han.
Hur gick det då?
– Det har inte varit några konstigheter. Vi har fått en kanonstart, helt klart över förväntan, säger David Bebinno som är helt nybliven Lundabo.
Han kom till staden för bara två månader sedan, uteslutande för att öppna upp salladsbaren.
Men varför just Lund, vad var det som lockade?
– Läget, svarar han blixtsnabbt.
Det är lätt att förstå, Avokado ligger precis i blickfånget för den som kommer från tåget. Man måste gå jättefort med huvudet vänt åt andra hållet och kisa om man ska missa den illgröna markisen.
David Bebinno har jobbat i restaurangbranschen sedan han var tonåring och har ett stort matintresse. När man tränar mycket blir maten viktig, och själv har han tränat karate i 20 år, och tävlat för svenska landslaget.
Här finns både rätt mat och rätt råd att få, för den som vill bygga muskler, gå ner i vikt eller bara äta nyttigt, menar David Bebinno som säger att han själv har gått ner från 104 kilo till 84 kilo, genom att träna och äta salladsbarens hälsotallrik.
Han tvekar lite inför att prata om nyttig mat och hälsa, folk blir rädda när man börjar snacka om det förklarar han och understryker att man inte måste vara träningsfreak för att äta här.
– Vi satsar inte bara på sallad, det blir ju tråkigt att bara käka det. Därför har vi mycket varm mat också, lax och grekiska biffar till exempel.
Han pekar mot centralstationens utgång på andra sidan gatan där det väller folk ner för trapporna.
– Hit kommer alla möjliga människor.
Gå till toppen