Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Serbiska nationalister gillar Trump

USA:s vicepresident Joe Biden på en presskonferens i Serbiens huvudstad Belgrad.
Flera hundra serbiska ultranationalister protesterade på tisdagen mot den amerikanske vicepresidenten Joe Bidens besök i Belgrad genom att ropa ut sitt stöd för den republikanske presidentkandidaten Donald Trump.
– Rösta för Trump, rösta för Trump, skrek demonstranterna när de samlades utanför presidentpalatset.
Bitterheten mot USA finns kvar i Serbien efter Natos bombningar av Belgrad och andra delar av landet under Kosovokriget 1999. Nato försökte genom flygbombningar stoppa den serbiska ledningen från att utföra etnisk rensning i den albanskdominerade provinsen Kosovo.
– Trump är alternativet till globalisering. Han kommer att förstöra gamla maktcentra i USA och han stöder Ryssland, sade Vojislav Seselj, ledare för det ultranationalistiska Radikala partiet, som är det tredje största i det serbiska parlamentet.
Som den förste amerikanske företrädaren framförde Biden sina kondoleanser till de anhöriga till dem som dödades i krigen i det forna Jugoslavien under 1990-talet, även dem som dödades av Natos bombningar.
Vicepresident Biden åker till Kosovo efter sitt endagsbesök i Belgrad.
TT-Reuters
Gå till toppen