Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bolt öppnar för rekordförsök

100 meter sprint, 100 meter joggning – och säsongsbästa. Storfavoriten Usain Bolt var, enkelt, snabbast i semifinalerna på 200 meter på 19,78 sekunder. – Det känns absolut som att jag kan göra ett försök på världsrekordet, säger han.

Usain Bolt.
Usain Bolt har skaffat sig ett bra läge att ta ytterligare ett OS-guld, i så fall det åttonde i ordningen.
Men det var inte utan att jamaicanen knorrade lite över att Andre de Grasse, bronsmedaljör på 100 meter, på banan bredvid fortsatte gå för fullt.
– Han borde ju ha saktat ner. Jag sade "vad gör du, det är ju bara semifinal?". Men jag tror att han ville pressa mig lite. Jag var lite lat, men jag klarade mig ju, säger Bolt.
– Det var väldigt onödigt. Jag vet inte vad han försökte göra, men han är en ung kille, han är fantastisk.
Trots att semifinalsegern kanske kostade honom lite energi är Usain Bolt inställd på att åtminstone försöka slå sitt eget världsrekord på 19,19 från VM i Berlin för sex år sedan.
– Det känns absolut så. Jag måste springa effektivt och ta mig upp på upploppet och springa ett perfekt lopp, säger han.
Andre de Grasse blev till slut näst snabbast i semifinalerna med sina 19,80 och amerikanske världsettan LaShawn Merritt var trea på 19,94.
Justin Gatlin, som tog silvret på 100 meter, missar dock något oväntat finalen, som avgörs natten mot i morgon, svensk tid.
Rio de Janeiro, TT:s utsände
Gå till toppen