Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Här är allt du inte får missa på Malmöfestivalen idag

De blinkande ljusen och de stora publikhavens tid är snart förbi. Malmöfestivalen är inne på sin näst sista dag, men Dygnet Runt kämpar oförtrutet vidare och silar fram guldkornen bland elefanter och mygg.

Väder

Idag är vädret inte mycket att hurra för. Mulet och grått hela dagen och temperaturen håller sig kring 18 grader. Framåt kvällen finns det chans på någon enstaka solglimt, men hoppas inte för mycket. Inget regn dock!

Musik

Iris Bergcrantz Quintet – Gustavscenen – 18-19
Den nya svenska jazzsensationen Iris Bergcrantz (med hemadress i Malmö) bjuder på sin speciella blandning av folkmusik, 60-talsrock och jazz. Hösten 2014 turnerade hon med den legendariske jazz-trumslagaren Victor Lewis som också medverkar på hennes debutalbum "Different Universe". Gå till Gustavscenen och titta på en stjärna i vardande!
Iris Bergcrantz Quintet består av Iris Bergcrantz, Anders Bergcrantz, Anna-Lena Laurin, Anders Fjeldsted och Johan Kolsut.
Tingsek – Stora scenen –19.00-20.15
Malmöfestivalen utan Magnus Tingsek är som Way Out West utan havremjölk. I år är dessutom soulsångaren från Södra Sandby aktuell med nya singeln "The Fiddlers", och till hösten släpper han sitt första studioalbum på sju (!) år.
Lasse Stefanz – Dansbanan – 19.00-20.45 och 21.15-22.45
Vad nu? Ett dansband på tipslistan? Ja, men det är ju inga mindre än Lasse Stefanz! Om det finns en kväll i veckan som du ska bege dig ner till Dansbanan så är det denna kväll. Nästa år har Olle Jönsson och hans gäng dessutom spelat i 50 år, vilket för med sig en viss respekt.
Jazz Cartier – Gustavscenen – 22-23
Du vet ju redan att Miriam Bryant spelar på Stora klockan 21.45, så då kan vi väl tipsa om den här killen istället? Jazz Cartier har kallats för "Toronto's next big thing" och är högaktuell med studiodebuten Hotel Paranoia. Hans rapmusik låter inte som något annat, och hans scenframträdanden är i en klass för sig. Kan bli en klassiker!

Kultur

The Conference – Hedmanska gården – 18.00-19.30
Hajpade The Conference gör ett gästspel på Hedmanska gården med tre av talarna från den utsålda konferensen. Temat är arbete, migration och teknologi. Etnologen Dragana Kaurin talar om hur teknologi kan göra livet lättare för flyktingar. Malmöbaserade entreprenören Hampus Jakobsson, som bland annat var med och grundade The Astonishing Tribe, delar med sig av sina tankar kring hur en allt smartare artificiell intelligens kommer att påverka vårt samhälle. Och Guy Standing, professor i utvecklingstudier vid University of London, intervjuas på scen av Sydsvenskansmedarbetaren Karin Arbsjö.
Violetta Stenhammars försvinnande – Raoul Wallenbergs park – 17.30-18.30
Det börjar som en vanlig stadsvandring i Malmöförfattaren Violetta Stenhammars fotspår, och slutar på tröskeln till apokalypsen. Fantasyförfattarna Karin Tidbeck och Kristina Hård har skrivit en ruggig ljudvandring, som guidar lyssnaren runt i centrala Malmö medan berättelsen om hur och varför författaren Violetta Stenhammar egentligen försvann. Start på Kaptensbron!

Barn & unga

The Big Draw – Stadsbiblioteket – 16-18
Lär dig teckna på ditt eget språk! Konstnärerna Zardasht Faraj, Helena Fernández-Cavada och Thomas Holm talar tillsammans arabiska, persiska, kurdiska, spanska, italienska, franska, engelska, danska och svenska. Ta med ditt eget teckningsmaterial eller låna vad du behöver, och efter en kort introduktion ger du dig ut i parken tillsammans med teckningsinstruktörerna. The Big Draw är från början en teckningsfestival som startade i England och som utforskar tecknandet som ett sätt att koppla samman oss människor med vår egen omgivning och samhället i stort.
Pape Seck & Begue Afia.Bild: Pressbild
Helkväll med Begue Afia – Fontänen – 17-23
Fontänen fylls med trummor, dj, dansare och musiker som bjuder på en mängd uppträdanden, jam och aktiviteter. Pape Seck & Begue Afia är en dans- och musikgrupp i Malmö speciellt inriktad på väst-afrikansk dans och musik (djembe, sabar, doundoundans och balax) från Senegal. Prova på dans och trumspel eller upplev en tanneber med dansuppträdanden!
Gå till toppen