Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Inget guld för dansk badmintonduo

Japans Misaki Matsutomo, närmast, och Ayaka Takahashi slog den danska duon Christinna Pedersen/Kamilla Rytter Juhl i damdubbelfinalen i badminton.
Danska badmintonduon Kamilla Rytter Juhl/Christinna Pedersen var nära att ta Danmarks andra guld i OS. I dubbelfinalen mot japanskorna Misaki Matsutomo/Ayaka Takahashi tog de första set, 21–18, men tappade andra set 9–21. Det avgörande setet blev jämnt. Danskorna gick fram till 19–16 men de förstaseedade japanskorna tog fem raka bollar och vann 21–19.
Det var första gången som Japan tog ett OS-guld i badminton. Danmark får fortsätta vänta, det senaste badmintonguldet kom 1996.
Simmaren Pernille Blume tog överraskande Danmarks hittills enda guld när hon vann 50 meter frisim. Danmark har nu totalt elva medaljer. Sverige har sju.
TT
Gå till toppen