Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ovanligt stark festivalmåndag

Det kom lite färre festivalbesökare än vanligt i helgen. Däremot blev måndagen mycket intensivare är vad den brukar vara.

Det var mycket folk när Ane Brun intog Stortorget i onsdags. Men Melissa Horn lockade än fler på tisdagskvällen.Bild: Patrick Persson
– Det är svårt att uppskatta hur många som varit på festivalen, men vår känsla är att det var färre än vanligt på helgen. Det kan ha berott på vädret, säger Johan Fridh som är kommunikationsansvarig på Malmöfestivalen.
Festivalmåndagar brukar präglas av ett lugn, men i år kom det ovanligt många besökare till festivalområdet.
Det fina vädret bidrog säkert till att det kom fler än normalt veckans tre första dagar.
Tisdagens konsert med Melissa Horn på Stortorget har dragit mest publik hittills. Festivalledningen uppskattar att torget fylldes med cirka 15 000 personer.
Wolfmother, som spelade på Stortorget i måndags är tvåa i publikligan. På Posthusplatsen drog Linda Pira mycket folk i fredags och At the Gates i onsdags.
– De som jobbat med festivalen i många år säger att det har varit den lugnaste hittills vad gäller antalet bråk och incidenter.
Johan Fridh säger också att festivalledningen är nöjd med de förändringar som skett till årets festival.
– Dansbanan passar bra på Skeppsbron. Nu är det en plats där många stannar, antingen för att dansa själva eller för att titta på banden och dem som dansar.
– Gustav Adolfs torg känns som det stora lyftet i år. Vi är jättenöjda med Gustavscenen och Gatuscenen som fått nya placeringar. Hela torget känns mer öppet och tillgängligt för besökarna. Att vi tog bort en del tält på torgets södra sida och istället gjorde plats för mer bord och bänkar känns också som ett bra beslut, säger Johan Fridh.
Festivalen avslutas på fredag. Rebecca & Fiona går på 23.30 på Stortorgets stora scen, samma tid äntrar Deportees Posthusscenen.
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen