Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tre dödliga dåd i Turkiet

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan anklagar den förbjudna Gülenrörelsen för att vara delaktig i en serie bombattacker som inträffat östra Turkiet och som tillskrivs den kurdiska PKK-gerillan.

Förödelse i Elazig.
Tre personer dödades och 217 skadades när en bilbomb på torsdagen exploderade vid ett polishögkvarter i staden Elazig i östra Turkiet. Byggnaden raserades nästan helt av explosionen.
Några timmar senare sprängdes en vägbomb i sydöstra Turkiet och fem soldater och en byvakt dödades.
I onsdags kväll dödades tre personer när en bilbomb exploderade utanför en polisstation i provinsen Van. Guvernören lade skulden för attentatet på PKK.
I ett tv-sänt tal på torsdagen påstod president Erdogan att Turkiet utsätts för samordnade attacker från flera terrororganisationer. Han sade att anhängare till Fethullah Gülen var delaktiga i de kurdiska rebellernas attacker.
Erdogan och de turkiska myndigheterna bedriver sedan den misslyckade statskuppen den 15 juli en intensiv jakt på anhängare till den i USA bosatte muslimske predikanten Fethullah Gülen eftersom presidenten anser att han låg bakom kuppförsöket.
Ideologiskt har Fethullah Gülen och hans rörelse lite att göra med det sekulära och vänsterdominerade PKK, som vill ha autonomi för de kurddominerade sydöstra delarna av Turkiet.
Militanta kurdiska rebeller attackerar ofta polisstationer och andra säkerhetsstyrkor med bilbomber, enligt Reuters.
TT-Reuters-AFP
Gå till toppen