Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Zlatan

Zlatan ser framåt inför hemmadebuten

Mål i debuten. Och i ligapremiären. Nu är det dags för Zlatan Ibrahimovic att inleda en lång (?) kärleksaffär med Manchester Uniteds hemmafans. – Jag ser honom här i två år. Utan tvekan, säger tränaren José Mourinho inför mötet med Southampton på Old Trafford.

Zlatan Ibrahimovic gör hemmadebut för Manchester United på fredagen.
Ett, två – eller tre år?
Zlatan Ibrahimovic har skrivit på för en säsong med Manchester United. Avtalet innehåller en option om ytterligare ett år.
Efter ligapremiären borta mot Bournemouth (3–1), där den svenske anfallsstjärnan gjorde 3–0-målet antydde 34-åringen att det mycket väl kan bli tre säsonger för de röda djävlarna.
José Mourinho tror inte att det bara var tomt prat från Ibrahimovics sida.
– Jag kan se att han trivs. Och jag hur viktigt det är för en familjeman som han är. Jag frågar varje dag om hans fru, hans barn, hans hus. Allt är bra. Alla är glada, säger United-tränaren.
Mourinho tar för givet att Zlatan åtminstone utnyttjar optionen.
– Hans motivation är riktigt hög. Så ja, jag ser honom här i två år. Utan tvekan, säger portugisen.
Mötet med Southampton på Old Trafford är inte bara Zlatan Ibrahimovics hemmadebut för klubben – det innebär också Paul Pogbas återkomst till laget han lämnade för fyra år sedan.
Den 23-årige mittfältaren, som United hämtade från Juventus för rekordsumman 89 miljoner pund (nära en miljard kronor), har inte spelat match sedan Frankrike föll i EM-finalen mot Portugal för över en månad sedan men är enligt Mourinho redo att göra debut.
– 90 minuter? Det tror jag inte. En supermatch? Det tror jag inte. Men redo att accelerera processen för att bli en del av laget? Absolut.
– Paul har tränat mer än en vecka. Anpassningen är enkel eftersom det är en kille härifrån. Han känner till klubben, han vet vilka alla är.
Pogba glänste som en av tre mittfältare i Juventus men Mourinho tänker inte anpassa taktiken (4–2–3–1) efter fransmannen.
– Ändra systemet drastiskt för att det ska passa en spelare? Det kommer vi inte att göra, säger han.
TT-AFP
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen