Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Åsikter: ”Festivalkvällens busstur slutade otryggt”

Superbussen 5:an kom inte när Monica Nihlöf skulle hem från Malmöfestivalen. Ersättningsbussen stannade innan de sista hållplatserna.Bild: Lars Brundin
Vi bestämde oss för att åka kollektivt (tryggt och säkert) till stan fredagen 12 augusti och Malmöfestivalens startdag. Äta med vänner och njuta av vimlet och aktiviteterna.
Vid 24.00 bestämde vi oss för att åka hem. Gick till hållplatsen vid Hansa för att åka superbussen 5:an hem. På tavlan stod det att bussen kom 00.14. Bussen kom, en vanlig buss, och det stod ”fullsatt” på den. Men vi fick ändå gå på, tillsammans med resten av människorna som väntade.
Toppen tyckte vi. Skönt att komma hem tryggt och säkert. Döm om vår förvåning när bussen stannade på Ramels väg, sista hållplatsen på Rosengård och före Ringvägen, där vi och ett antal andra skulle över för att komma hem. Tror att efter Ramels väg är det två eller tre hållplatser kvar.
Busschauffören sa att detta var en extra buss och det hade stått på bussen, men vi såg inte det. Jag undrade hur vi som bodde på andra sidan skulle göra. Då sa han att vi kunde ställa oss och vänta på den ordinarie bussen.
Kändes inte så tryggt att stå där mitt i natten. Vi kunde inte ta oss över Ringvägen utan fick gå ner via Rosengård och ta gångtunnel till Videdal/Höja. En ung tjej som var med frågade var vi bodde och om vi kunde gå tillsammans. Så klart gick vi med henne och vi kom hem, men jag undrar varför inte bussen kunde se till så att alla passagerare kom hem tryggt?
Snälla Skånetrafiken gör om och gör rätt!

Monica Nihlöf

SVAR DIREKT

Informationen skulle ha varit tydligare

Skånetrafiken försöker alltid att sätta in extratrafik vid större evenemang, som till exempel Malmöfestivalen då många reser kollektivt. Precis som du skriver var det inte en ordinarie MalmöExpressbuss som ni åkte med, utan en av de bussar som vi stärkt upp trafiken med på festivalens första kväll. Det stora förstärkningsbehovet finns i mitten av linjen och bussen var planerad att bara gå till Ramels väg, så föraren handlade helt rätt. På så sätt kunde bussen köra fler turer denna kväll när många ville åka.
Däremot skulle informationen om att så var fallet varit tydligare, så att ni från början hade stigit på en buss som gick hela vägen. Vi tar lärdom av era synpunkter och kommer inför nästa år att undersöka möjligheten att låta bussen gå hela vägen till sista hållplats, vilket undanröjer liknande upplevelser. Ambitionen är alltid att resan ska vara trygg och säker för alla.

Matilda Malmgren

trafikutvecklare Malmö
Läs också Vi vill ha din åsikt – så här gör du
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen