Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ida Bang med cool intensitet

Bluestältet, Malmöfestivalen, 19/8

Bild: Pressbild
Ida Bang från Stockholm är en del av den internationella trenden: Unga drivna sångerskor med hållfasta egna låtar som sätter ny färg på bluesen.
Liksom kollegorna har Ida Bang ett gott grepp om bluesens rötter, samtidigt som hon drar den mot rock och låter western swing och rockabilly glimta förbi.
Låtarna är snyggt varierade, bluestolvan är bara en variant i mängden, och gruppen plockar ur en hel påse med olika slags sväng i.
The Blue Tears kommer till Malmöfestivalen för tredje året i rad, med det nysläppta första albumet "Possibilities" i trunken.
Bandet är tajt och har två riktigt slipade unga gitarrister, Leo Henriksson och John Bernström, som både är fingerfärdiga och vet vad "less is more" betyder. De många hörvärda solona byggdes upp med känsla för dramatik, full gas och avspänning.
Ida Bang själv sjunger med en sorts cool intensitet, som det finns kraft och auktoritet bakom. Det är en rökig röst som utan vidare matchar det framrullande bandet, men i lugnare låtar som "Lazy Blues" och "People get lost" hörs också ett tydligt litet eko av Bonnie Raitt i klangen och sångsättet. Vilket bara är fräckt eftersom Ida Bang ändå behåller sin egen utstrålning.
I gamla "Spoonful" öppnade hon plötsligt spjället, tog fram det vilda temperamentet och wailade iväg på allvar. Ska man önska något mer av henne, så är det just mer sådant. Plus ett par låtar till i riktigt uppiskat tempo.
Gå till toppen