Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lärares fortbildning ska bli statens ansvar

Lärares fortbildning ska inte längre vara ett kommunalt ansvar. Ett nationellt centrum för fortbildning ska ta hand om det istället, föreslår Moderaterna och Skolledarförbundet i ett gemensamt utspel. Regeringen är inne på samma linje.

Både Moderaterna och Skolledarförbundet vill inrätta fler olika slags karriärtjänster. Men de som finns just nu, förstelärarna, har kritiserats just för att det är väldigt oklart på vilka grunder man kan befordras till förstelärare.Bild: JESSICA GOW / TT
– Vi har alldeles för många huvudmän som inte tar ansvar för att fortbildningen blir kvalitativ. Jag har blivit upprörd över det både som lärare och som politiker. Det är olika inriktning hela tiden, det kan handla om grön flagg ena dagen och elevhälsa den andra, och nästa gång datastöd, säger Camilla Waltersson Grönvall, utbildningspolitisk talesperson för Moderaterna.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen