Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

6 smarta prylar för trädgården

Det är slutspurt i sommarträdgården samtidigt som höstens bestyr ska förberedas. Himmaredaktionen har valt ut några smarta prylar för både skötsel och trivsel, bland annat en snygg fruktplockare att ha till hands när det är dags att skörda äpplen och päron och en justerbar räfsa när höstlöven ska tas om hand.

Bild: Asa Malmsten
1. Sensommarens och höstens äppelskörd blir betydligt enklare med en äppelplockare på skaft. Den här kommer ifrån Smarta saker.
2. Med en justerbar räfsa ställer du själv in bredden mellan plastpinnarna. Den här kommer från Gardena.
3. Trött på att snubbla över metervis med trädgårdsslang som ligger över hela tomten? Den här slangen drar ihop sig när den inte används. Den är tillverkad i latex och expanderar från tio till 30 meter när den fylls med vatten. Finns hos Coolstuff.
Bild: Hans L Bonnevier
4. Att fylla på vattenkannan under kökskranen kan vara en utmaning. Det har den här designern löst genom en finurligt stor öppning. Från Nelson Garden
5. För att kunna fortsätta kompostera utomhus även under den kallare delen av året kan en varmkompost vara en bra idé. Den här kan stå ute året runt och klarar ner till -20C. Från Hasselfors garden.
6. Med den här krukan kan du gömma högtalarna under blomsterprakt. Terrakottakrukan som har inbyggda högtalare kommer från Hembiobutiken.
Mer heminredning och trädgård hittar du i vår Himma-app för iPhone. Den laddar du ner gratis på Appstore.
I Himma-appen kan du se våra bildreportage, själv ladda upp inrednings- och trädgårdsbilder och se andra användares bilder. Appen laddar du ner i Appstore.
Gå till toppen