Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Olof Åkerlund: Författarna som lyfter varandra

Louisiana, Humlebæk, 18–21/8. Med Erica Jong, Chigozie Obioma, Olga Tokarczuk, Claudio Magris, Hanya Yanagihara, Julian Barnes, Abdellah Taïa, Linn Ullmann, Nell Zink med flera.

Carl-Henning Wijkmark i samtal med Karl Ove Knausgård.Bild: KLAUS HOLSTING
Det här är en kulturartikel. Analys och värderingar är skribentens egna.
Det är sjätte upplagan av Louisiana literature, men få lär ha tröttnat på litteraturfestivalens exceptionella inramning, där framstående författare möter konst, arkitektur och natur i världsklass. I år har det dessutom blivit mer festivalkänsla, med fler performanceakter. Man förstår varför det är populärt och köandet är ett återkommande bekymmer. I ett försök att minska de långa raderna av väntande människor får man numera köa två gånger om man till exempel vill se Julian Barnes framträda i Koncertsalen – första gången för att få en biljett, andra gången för att faktiskt komma in. Det bästa sättet att utnyttja väntetiden är att ta fram sitt exemplar av hans senaste roman ”The noise of time” och stående njuta av det kärnfulla och intelligenta språk med vilket han tecknar ett porträtt av Dmitrij Dmitrijevitj, mer känd som Sjostakovitj.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen