Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klart: Restaurang Kin Long öppnar vinbar och lounge i januari

Den hyllade kinesiska restaurangen Kin Long har länge velat ta över grannlokalen med ingång från Östra Rönneholmsvägen. Nu är äntligen kontraktet påskrivet.

Chien-Chung Wang öppnar vinbar i restaurang Kin Longs grannlokal i mitten av januari nästa år.Bild: Lars Brundin
– Det känns superspännande. Vi har ju försökt ta över den lokalen i 25 år, säger ägaren Chien-Chung Wang.
När Dygnet Runts krogjury i december förra året korade Kin Long till Malmös bästa asiatiska restaurang, avslöjade Chien-Chung Wang att han hoppades få ta över MKB:s bogalleria vid Östra Rönneholsmvägen. Då pågick förhandlingarna för fullt, och i juni blev äntligen kontraktet påskrivet.
– Vi har kopplat in en arkitekt, men har ännu inte börjat renovera, säger Chien-Chung Wang.
Lokalen består av ett bottenplan på 118 kvadratmeter och en källare på 179 kvadratmeter. På bottenplan kommer det att bli en vinbar med tillhörande lounge.
– Vi är inga sommelierer. Men vi tycker om vin! Så vi tar in det som är gott, det behöver inte vara så pretentiöst.
Till vinet kommer man att servera diverse plockmat från det asiatiska köket, till exempel dumplings, friterad fisk med nötter och chili, picklade grönsaker och torkad bläckfisk.
– Vi kommer också att servera te. Eftersom Kin Long är så litet, måste våra gäster nästan alltid boka bord här. Men på vinbaren är min tanke att de ska kunna komma förbi mer spontant, säger han.
Källarlokalen kommer också att utnyttjas: Här vill Chien-Chung Wang ha ett cigarrum, karaokerum, konferensrum och lekrum för barn.
– Jag tycker ju själv att cigarr är väldigt gott. Så jag tänker att det vore schysst att ha ett rum där man kan avsluta kvällen med kaffe och cigarr.
Han har också noterat att flera av Kin Longs stamgäster har småbarn.
– Så därför vill vi ha ett lekrum för barnen så att föräldrarna kan sitta i lugn och ro.
Preliminärt öppningsdatum för vinbaren blir i mitten av januari. Men redan i december kommer lokalen att öppna – men då som restaurang. Förvirrande?
– När vinbarens lokal står färdig i början av december kommer vi att flytta över King Longs restaurang dit, så att vi kan renovera den "gamla" restauranglokalen, förklarar Chien-Chung Wang.
När nuvarande restaurang Kin Long har fräschats upp, flyttar restaurangen tillbaka till sin gamla plats, och så öppnar vinbaren i mitten av januari. Renoveringen och expansionen är den största investering som Chien-Chung Wang gjort i restaurangen sedan hans far tog över Kin Long 1983.
– Vi har satt en budget på 1,52 miljoner kronor. Så det är väldigt mycket pengar. Men det är bättre att göra det ordentligt nu, så slipper vi problem senare. Det ska vara fint, men inte snobbigt, säger han.
Bloggen Karin af Malmoe var först med att avslöja nyheten.
Håll koll på Malmös krogliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Gå till toppen