Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nya bilbränder i Köpenhamn

I Köpenhamn har bilar brunnit två nätter i rad. Bilden är från en bilbrand i Malmö tidigare i augusti. Arkivbild.
För andra natten i rad har flera bilar stuckits i brand i Köpenhamn. Det säger polisen i den danska huvudstaden, som ännu inte kan ge en exakt siffra på hur många bilar som bränts upp. Bränderna anlades i stadsdelarna Valby och Christianshavn, enligt polisen.
Under natten till söndagen stacks tio bilar i brand i Köpenhamn, de flesta i området mellan Christianshavn och Indre By.
"Det är ännu för tidigt att säga något om det kan hänga samman med de bilbränder vi har sett i Sverige", sade polisens talesperson Rasmus Skovsgaard då.
Köpenhamnspolisen säger sig ha flera goda spår i utredningen om bilbränderna. I natt har polisen fortsatt fokus på att förhindra fler bränder och det finns en operativ styrka som snabbt kan mobiliseras, uppger Köpenhamnspolisen i ett pressmeddelande.
TT-Ritzau
Gå till toppen